CHP, 3’ü büyükşehir 9 il dahil 126 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 3’ü büyükşehir 9 il dahil 126 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını açıkladı. Kararı duyuran CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 35 seçim çevresinde ise örgüt denetiminde ön seçim kararı alındığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), ardından da Parti Meclisi (PM) toplandı. MYK’nın önerdiği isimler tek tek PM’de oylandı.

Mevcut CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yeniden aday olmadığı Çanakkale’de bu ilin önceki dönem milletvekili Muharrem Erkek belediye başkan adayı oldu. Erkek, Mayıs seçimleri öncesine kadar MYK üyesiydi ve hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısıydı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa’da, Mimarlar Odası Manisa Şube Başkanı Ferdi Zeybek, Konya’da İsmail Sonkaya, Samsun’da Cevat Öncü CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayları oldu.

Eski Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya bu ilin belediye başkan adayı olurken; Kütahya’da Eyüp Kahveci, Amasya’da da Turgay Sevindi aday gösterildi.

CHP, Ankara’da 3, İstanbul’da da 2 ilçede belediye başkan adaylarını belirledi.

Ankara’da Elmadağ’da Adem Barış Aşkın, Güdül’de Mehmet Doğanay, Yenimahalle’de Fethi Yaşar; İstanbul’da ise Fatih’te Mahir Polat, Pendik’te ise Tarık Balyalı aday oldu.

Elmadağ ve Yenimahalle adayları, mevcut belediye başkanları.

CHP’nin Fatih adayı Mahir Polat eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri, Pendik adayı Tarık Balyalı ise İBB CHP Grup Başkanvekili.

İmamoğlu dün katıldığı Aksaray Sanat Meydanı ile Zeminaltı Otoparkı’nın temel atma töreninde, bu çalışmaları gerçekleştiren İBB Miras ekibini kuran Mahir Polat’a teşekkür etmiş ve başarı dilemişti.

CHP’de ön seçim kararı alınanan seçim çevreleriyle Parti Meclisi’nde belirlenen seçim çevrelerinin belediye başkan adayları listesi
Adana, Mersin ve Aydın büyükşehir belediye başkan adayları açıklanmadı
CHP’nin PM toplantısında; Adana, Mersin ve Aydın’ın büyükşehir belediye başkan adaylarının da açıklanması bekleniyordu. Ancak, parti yönetimi, halen CHP’de bulunan büyükşehir belediye başkan adaylarının ileri tarihte açıklanmasını kararlaştırıldı.

CHP kulislerinde, bu erteleme kararı, bazı büyükşehir belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmeyecek olmasına bağlanıyor.

Şimdiden gerilim yaşanmaması için parti yönetiminin CHP’de olan büyükşehirler ile partinin kalesi olarak nitelendirilen ilçelerde adaylarını en son açıklayabileceği yorumu yapılıyor.

CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Ahmet Akın olmuştu.

2743470cookie-checkCHP, 3’ü büyükşehir 9 il dahil 126 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını açıkladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.