CHP İngiltere Birliği’nin yeni başkanı: Avukat Sibel Özçelik

CHP İngiltere Birliği’nin Olağanüstü Seçim Genel Kurulu’nda iki kadın aday yarıştı. Türk bayrakları ve CHP bayrakları ile süslü salonda düzenlenen Ge­nel Kurul’da toplam 516 üye sandık başına gitti. Kongrede 366 oy alan Sibel Özçelik, iki yıllığına başkan seçildi. Rakibi Elif Gelirli ise 146 oy aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Kongreye, CHP Merkez Yönetim Kurulunda Hukuk ve Seçim İşlerin­den Sorumlu Genel Başkan Yardım­cısı Bülent Tezcan, Britanya Alevi Federasyonu, İngiltere Alevi Kül­tür Merkezi-Cemevi ve İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Baş­kanı ile farklı sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Divan Başkanlığına Kuşadası İlçe Örgütü Üyesi Erdoğan Uyan ve sekreterliklerle Ayşe İşeri ile Dr. İsmail Bulut’un seçilmesinin ar­dından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede mali ve faaliyet raporu aklandı.

Geçen dönem başkanlığı yürü­ten Hasan Dikme yaptığı konuş­mada çalışmalarını anlatırken, de­legelere Sibel Özçelik’i işaret etti. Kongre sürecinde kendisine karşı sosyal medyada ağır ithamların yö­neltildiğini anlatan Dikme, bu ko­nudaki rahatsızlığını dile getirdi.

Kongreye parti genel merkezin­den katılan Tezcan yaptığı konuş­mada, CHP’nin yurtdışında aktif şekilde teşkilatlanmasını sürdür­düğünü belirtti.

Sözlerine, “Türkiye’nin mutlu ve umutlu geleceğini kurmak için ka­rarlı bir şekilde mücadele veren, sevgili yoldaşlarım” diye başlayan Tezcan, “Türkiye, umudun ve ge­leceğin ışığınının yanacağı güneş çok yakındır” dedi.

Partililere CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getir­diğini kaydeden Tezcan konuş­masında şu görüşlere yer verdi: “Buradan Türkiye’yi izlerken, ha­berleri izlerken,içiniz burkuluyor. Biliyorum ki o karanlık tabloya baktığınızda zaman zaman,belki de çoğu zaman kendinizi umutsuzluk içerisinde hissediyorsunuz. Ama umudu hiç bir zaman yitirmeye­ceğiz. O doğru sözü güzel sözü hiç bir zaman unutmayacağız. Ay­dınlığa en yakın olduğumuz zaman, karanlığın en yoğun olduğu andır. Türkiye, umudun ve geleceğin ışığı­nının yanacağı güneş çok yakındır. Bizim bir davamız var; Hak hukuk ve adalet davası. Bizim bir sevda­mız var; Yoksulun olmadığı bir Tür­kiye sevdası. Bizim bir mücadele­miz var, bizim bir kavgamız var. Özgürlüklerin, coğrafyasının her yerinde hissedildiği bir Türkiye kavgası.

Yeni bir umut vermek zorun­dayız 81 milyona. Gurbetteki­lerle, Anavandakiyle herkese yeni bir umut vermek zorundayız. Türkiye’nin çözülmeyi bekleyen önemli problemleri var. Türkiye, beş önemli temel promlemini çöz­mek zorunda.

1 – Bu ekonomik düzenle Türkiye’yi geleceğe taşımak müm­kün değil. Ekonomiyi yeniden tahlil etmek zorundayız.

2- Demokrasi ve hukuk prob­lemini çözmeden, Türkiye’de de­mokrasi ve hukukun üstünlüğünü icra etmeden bir gelecek kurabil­memiz mümkün değil.

3- Eğitimi yeniden inşa etmeden, Türkiye’de aklın bilimin modern çağdaş dünya ile yarışacak bir eği­tim sistemini yeniden kurmadan, geleceği kurma şansımız yok.

4- Toplumsal barışı, toplumsal huzuru inşa etmeden, ülkenin içe­risindeki çalışmaları yok edip, ger­çekten 81 milyonun elele tutuştuğu toplumsal barış içerisinde yaşayan özgür bir Türkiye’yi yaratmadan geleceği yakalayabilmemiz müm­kün değil.

5- Cumhuriyeti kurarken büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok doğru bir noktada söylediği ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ esası üzerinden bir dış politikayı yeniden tesis etmeden Türkiye’nin güçlü geleceğini kurabilmemiz mümkün değil.

Bu beş önemli problemi çözme­ den Türkiye’ye gelecek yok. CHP iktidarını kurmadan bu beş temel meseleyi çözebilme şansımız yok” diye konuştu.

Bülent Tezcan’ın konuşmasın­dan sonra sırasıyla başkan aday­ları Erol Başarık, İsmet Yıldırım, Elif Gelirli ve Sibel Özçelik söz alarak, kongre seçim sürecindeki vaadlerini ve kendilerini anlattılar.

İsmet Yıldırım konuşmasının ar­dından Elif Gelirli lehinde adaylık­tan çekildiğini açıkladı.

Elif Gelirli konuşmasında aldığı eğitimlerin altını çizerek, bu görev için ideal aday olduğunu dile ge­tirdi.

Konuşmasında kullandığı dil ile CHP’in farklı yelpazelerine mesaj veren Gelirli, delegelerden kendi­sine bu görevi vermelerini istedi.

Sibel Özçelik de konuşmasında kendini tanıttı ve aldığı eğitimler ile bugüne dek yaptığı işlerden söz ederek, CHP delegelerinden destek talebinde bulundu.

Bozca-Der Başkanı Mehmet Şar ve arkadaşları kongrede Sibel Özçelik’in listesine destek verdi.

Yapılan oylamada toplam 516 üye oy verirken, bu oyların 366’sı Sibel Özçelik’e, 146’sı ise Elif Gelirli’ye çıkarken 4 oy da geçer­siz sayıldı.

Kongrenin galibi Sibel Özçelik delegelere teşekkür ederken, Di­van Başkanı Erdoğan Uyan, kaza­nan ve kaybeden adayları biraraya getirerek birlikte fotoğraf çektirdi.

CHP’nin yeni yönetimi ise şöyle şekillendi.

Başkan: Sibel Özçelik

Yönetim Kurulu Üyeleri: Kazım Gül, Kemal Karalı, Meltem Boran, Murat Tepe, Cevdet Köse, Cangül Kartal, Seçkin Eren Selçuk, Sebiha Boyraz.

Yönetim KuruluYedek Üyeleri; Filiz Aktepe, Mustafa Durmaz ve Şükrü Gülşen.

2178130cookie-checkCHP İngiltere Birliği’nin yeni başkanı: Avukat Sibel Özçelik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.