CHP, İngiltere’de atakta…

CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme, “CHP’nin Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kalabalık bir heyetle Londra çıkarmasında amaç, CHP’nin görüşlerini burada aktarmak, hem de dışarıdan Türkiye’nin görünümünü birinci elden dinlemek olacaktır” dedi…

CHP İngiltere Birliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki kalabalık heyeti 6 Aralık’tan itibaren Londra’da konuk edecek. Kılıçdaroğlu. siyasi görüşmelerinin yanısıra düşünce kuruluşları, iş dünyası ve toplumla biraraya gelecek.

CHP İngiltere Birliği’nin 2015’den buyana başkanlığını sürdüren Hasan Dikme ile hem dernek faaliyetleri hem de CHP’nin Londra çıkarmasını konuştuk.

İşte Dikme’nin sorularımıza yanıtları:

-CHP İngiltere’de yönetime geldiğinizden bu yana yaptıklarınız ve yapamadıklarınız nelerdir?

-Yönetime geldiğimizden beri yaptığımız en önemli iş söz verdiğimiz gibi CHP İngiltere Birliği’ne yakışır kapsamlı bir çalışma merkezi açmak oldu. Çalışma merkezimiz haftanın 6 günü saat 10.30’dan 17.30’a kadar açıktır. Bu güne kadar çok sayıda etkinliğe imza attık. En önemlisi de referandum süreci ve seçimlerdi. Artık merkezimizde matematik, İngilizce ve Türkçe dersleri veriliyor. Büyükler için İngilizce derslerine de haftaya başlıyoruz.

Bu süreçte, İngiltere genelinde temsilcilikler açmak için gerekli adımları attık, çalışmalarımız devam ediyor.

– İleriye dönük projelerinizden söz eder misiniz?

-İşçi Partisi ile ilişkileri daha ileri seviyelere götürmek, Birleşik Krallık’ta (BK) yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını gerek Türk makamları gerekse BK makamlarıyla görüşüp çözülmesi yolunda gerekli adımların atılmasını sağlamak.

Bir Atatürk heykel veya büstünün merkez Londra’da bir yerde dikilmesini sağlamak. Kadın sağlığı ile ilgili aylık programlar yapmak… Her ay bir siyasal sohbet / söyleşi gerçekleştirmek, yerel ve ulusal bazda Türkiyelilerin katılımını sağlayıcı siyasi çalışmalar yapmak, gençler için kariyer günleri düzenlemek ve çalışma alanlarını genişletmek.

Türkiyeden gelen öğrencileri burada doğma büyüme öğrencilerle bir araya getirip karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi ve kültürel farklılıkların aradan kalkması için çalışmalar yapmak.

– CHP Genel Başkanı ve beraberindeki kalabalık heyeti misafir edeceksiniz. Bu Londra çıkarmasının amacı ve beklentileri nedir?

– İngiltere değişen dünyada hem siyasi hem de finans alanındaki en etkili ülkelerin başında gelmektedir. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn ve hükümetin Avrupa ve ABD’den sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile görüşmeler gerçekleştirilecektir. Bunun yanısıra iş ve ekonomi dünyasıyla bir araya gelecek, uluslararası kurum ve kuruluşlardan “Türkiyenin dışardan nasıl göründüğüyle ilgili” birinci elden bilgi edinecektir. Düşünce kuruluşları Chatham House ve DPI’da iki görüşme yapılacak. Bu düşünce kuruluşlarına AKP dışında CHP’nin varlığı ve yaklaşımlarını anlatacağız.

-CHP heyetine toplumun kendisine özgü sorunları aktarma şansınız olacak mı?

– Şu anda bütün kurum ve kuruluşlarla bire bir görüşüp, kurumların sorunlarla ilgili düşüncelerini bir rapor haline dönüştürüp sayın genel başkanımıza sunacağız ve bu sorunların çözümü için partimizle takipçisi olacağız. Cenaze, eğitim, sosyal sigorta ve emeklilik gibi…

– Olası seçimlerde Birleşik Krallık’ta CHP’nin oy oranı öngörünüz nedir?

– Amacımız hali hazırda oy kullanmış olanların demokratik politik alanda faliyet göstermelerinin devam etmesi ve bugüne kadar katılmamış olanların da katılmasını sağlamak olacaktır. Her gün çalışma merkezimize vatandaşlarımız uğramakta ve üye olmaktadır. Uzaklarda olanlara da açacağımız temsilcilikler ile ulaşmayı hedefliyoruz.  Şu an tek umut CHP’dir. Amacımız, yok edilmek istenen demokratik parlamenter sistemin 2019’da tekrar tahsis edilmesi için her kesimi kucaklayarak bütün gücümüzle demokrasi için çalışmaktır. Türkiye’de tek adam yönetim ve faşizmine karşı sonuna kadar direneceğiz. Atatürk’ün gösterdiği yolda cumhuriyetimizin bütün kazanımlarına her alanda sahip çıkmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz.

CHP, İngiltere’de büyüyerek, kimseyi ötekileştirmeden, toplumun her kesiminin sesi olacak. Daha çok ve herkes için demokrasi, hak, hukuk ve adalet istemeye devam edeceğiz. Toplumun “farklı siyasal düşünceleriyle” birlikte bu ortak paydada çalışmayı sürdüreceğiz.

2141020cookie-checkCHP, İngiltere’de atakta…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.