CHP’de Hatay krizi kronikleşti

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına mevcut başkan Lütfü Savaş’ı aday göstermesi krize neden oldu. Bugün CHP lideri ve Lütfü Savaş, bir toplantı gerçekleştirdi. Savaş, toplantıdan ‘adaylıktan çekilmek istemediğini’ Özgür Özel’e iletti. Lütfü Savaş ise ilk açıklamasında yarın miting düzenleyeceğini belirterek, “Hatay halkıyla olmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP’de Hatay düğümü hala çözülmedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesi büyük tepki çekmişti. Hem vatandaşlar hem de partililer Savaş’ın adaylığının çekilmesi gerektiğini savunmuştu. CHP’nin yerel seçim reklam filminde tüm adaylar yer alırken Savaş’ın yer almaması dikkat çekmişti.

“LÜTFÜ SAVAŞ ADAYLIKTAN ÇEKİLMEK İSTEMEDİ”
Öte yandan bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Lütfü Savaş 50 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.

Halk TV’de yayınlanan Buket Güler ile Haber Masası’na bağlanan Şeyma Paşayiğit, Özel ve Savaş’ın görüşmesine dair detayları anlattı. Şeyma Paşayiğit, toplantıda Lütfü Savaş’ın adaylıktan çekilmek istemediğini Özel’e ilettiğini belirtti. Paşayiğit’in CHP kurmaylarından aldığı bilgilere göre Lütfü Savaş’ın adaylıktan çekilmesine artık kesin gözüyle bakılıyor.

İşte Paşayiğit’in aktardıkları:

“Lütfü Savaş adaylıktan çekilmek istemediğini Özel’e bu görüşmede iletti. Ancak Özgür Özel son yapılan anketleri gösterdi. Dün yapılan aday tanıtım toplantısında Savaş’ın ismi okunmamıştı. Hatay Belediyesi için bir isim telaffuz edilmemişti. Kurmaylar son yapılan anketlerde Savaş’ın geride kaldığını söylemişti. Özel bu anketleri gösterdi. Lütfü Savaş ise kendi yaptırdığı anketleri ortaya koydu. Kurmaylarla konuştuğumuzda Lütfü Savaş’ın değişmesine artık kesin gözüyle bakıldığını CHP Genel Merkezi’nin atmosferine baktığımızda bunu söyleyebiliriz. Lütfü Savaş’ın değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kurmaylar son yapılan anketleri gerekçe gösteriyorlar. Kurmaylar ‘Lütfü beyin yok sayılmadığı, içinde olduğu bir çözüm arayışındayız’ diyor. Hatay için telefon trafiğinin yürütüldüğünü ifade edebiliriz.

İlçe başkanları 7-8 ilçe başkanının Savaş’ın geri çekilmesi durumunda istifa edebileceğini söyledi. Kurmaylara sorduğumuzda bunun doğru olmadığını söylediler. İstifaları söz konusu değil, istişare içinde olmak istediklerini bize belirttiler.”

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN İLK AÇIKLAMA
Lütfü Savaş’tan ilk açıklama geldi. Özgür Özel ile görüşmesinden sonra konuşan Savaş, yarın miting düzenleyeceklerini ve burada açıklamalar yapacağını belirtti. Savaş, “Lütfü Savaş ise ilk açıklamasında yarın miting düzenleyeceğini belirterek, “Hatay halkıyla olmaya devam edeceğiz” dedi.

“HATAY’IN SESİNİ DUYMAZSAK…”
NOW TV (FOX) canlı yayınında, Savaş’la bir araya gelip ‘alternatif’ üzerine konuşacaklarını söyleyen Özel, “Hatay’ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimiz gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı.

2757600cookie-checkCHP’de Hatay krizi kronikleşti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.