CHP’li Emir’den Gökçek hakkında suç duyurusu

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu. Gökçek’in “Cemaat’e hayır işi için diye verdiğim yerler nedeniyle pişmanım” sözünü hatırlatan Emir, Kendisine düşen milyon liralık arsaları cemaate peşkeş çekmek yerine Allah rızası için bu arsaları Ankaralılara hizmet etmek için kullanmasıydı” dedi.

CHP milletvekili Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında “teröre finansman sağlamak ve yardım- yataklıktan” suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesini savcılığa iletmeden önce Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Emir, “15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafında gerçekleşen darbe girişimi Türkiye halkı tarafından püskürtüldü. Bu süreçte darbecilere destek olan, her noktada cemaatin güçlenmesini sağlayan kişi ve kurumlar hakkında soruşturma yürütülüyor. Hepimiz Melih Gökçek’in FETÖ terör örgütünü destek sağladığını biliyoruz. Başbakan Yardımcı Bülent Arınç’ın da açıkladığı gibi Ankara’nın kritik yerlerdeki arsalarını FETÖ örgütüne verdi. İmar, vasıf değişiklikleri kapalı ihale usulüyle bunları yaptı” dedi.

‘ALLAH RIZASI İÇİN ANKARALILARA HİZMET ETSEYDİN’

Emir, Melih Gökçek’in suçunu kendisinin de itiraf ettiğine dikkat çekerek, “Kendisi de suçunu yakın zaman önce itiraf etti. ‘Pişmanım Allah affetsin’ dedi. Ancak bu işleri çevirenler Allah’a verecek hesapları var ama yargıya verecek hesapları da var. Gökçek’in yargılanarak FETÖ örgütüyle bağı ortaya konması gerekiyor. Gökçek, ‘Yağlı ballı arsaları Allah rızası için verdim’ diyor. Kendisine düşen milyon liralık arsaları cemaate peş keş çekmek yerine Allah rızası için bu arsaları Ankaralılara hizmet etmek için kullanmasıydı” diye konuştu.

Emir, “FETÖ’nün devlet içerisinde yapılanmasında AKP’nin aktif rol aldığını” ifade ederek, “FETÖ’nün bu noktalara nasıl geldiğini anlayamadığını ifade eden Gökçek’e cevabımız açık. Sen ve senin anlayışındakiler bu örgütü bu noktalara getirdi. Melih Gökçek yargılanmalı hatta hakkın yargılama bitene kadar yurt dışına çıkış yasağı konulmalıdır” diye çağrıda bulundu. Emir, basın açıklamasının ardından Gökçek hakkındaki suç duyurusunu savcılığa iletti. (Ankara EVRENSEL)

1995660cookie-checkCHP’li Emir’den Gökçek hakkında suç duyurusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.