CIA ajanları için tutuklama talebi

Milano mahkemesi, Mısır vatandaşı imam Abu Ömer’in 17 Şubat 2003 tarihinde  Milano’nun merkezinde CIA ajanlarınca kaçırılıp sorgulanmasıyla ilgili geçtiğimiz 22 Haziranda olaya karışan 19 ajanın tutuklanmasını talebinin ardından dün de olayda sorumluluğu olduğu anlaşılan  6 CIA ajanının daha tutuklanmasını istedi.

Mahkeme dün aldığı kararda olaya karıştıkları belirlenen Amerikan gizli servisi adına çalışan ajanların ellerine fırsat geçtiğinde İtalya’da olduğu gibi başka ülkelerde de terörist olduklarından şüphe duyulan kişileri sorgulayabilecekleri tehlikesine dikkat çekti.

Mahkeme  bulundukları yerde tutuklanmalarını talep ettiği CIA ajanlarının isimlerini de açıkladı. İmam Abu Ömer’i Milano’da kaçırıp, İtalya topraklarında sorguladıkları gerekçesiyle tutuklanmaları talep edilen ajanların, Florida doğumlu 35 yaşındaki Eliana Castaldo, Teksas doğumlu 36 yaşındaki Victor Castellano, Los Angşes doğumlu 36 yaşındaki John Gurley, Tennesse’den 63 yaşındaki James Kirkland, Florida’dan 59 yaşındaki Anne Jenkins ve New York’tan 45 yaşındaki Brenda Ibanez oldukları açıklandı.

İtalya’daki ABD temsilcilikleri ve büyükelçiliğin Milano mahkemesinin aldığı yeni tutuklama kararıyla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklamada bulunmadığı bildirildi.

1111310cookie-checkCIA ajanları için tutuklama talebi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.