Cihatcıların istediği 3 şeyden biri

Gazete, 1980’lı yıllarda Afganistan’da savaşanların tersine, Suriye’deki radikal İslamcılar’ın gecelerini internette oyun oynayarak, İngiltere’deki aileleriyle sohbet ederek ve El Kaide videoları izleyerek geçirdiğini belirtiyor.

Radikal İslamcılar’ın internet üzerindeki faaliyetlerini yakından izleyen Uluslararası Radikalleşme Çalışmaları Merkezi’nden Şiraz Mahir “Suriye’deki cihatçıların ihtiyaç duyduğu üç şeyin tuvalet kağıdı, ilk yardım çantası ve bir iPad olduğunu söylüyorlar” diyor.

Gazete ayrıca Suriye’de savaşanların koşulları beğendikleri için internette bu durumu “beş yıldızlı cihat” diye tanımladıklarını belirtiyor. Daily Telegraph Suriye’de savaşan İngiliz olduğuna inanılan Ebu Ka Kaa kullanıcı adlı bir cihatçının Flickr hesabında, “internete girebilen bir cihaz gerekli ve tabi sabun ve saç bakım ürünleri (Afro saçım eriyor) diye yazdığını belirtiyor.

Bu çevrelerde dolaşan bir Twitter mesajında da, “Mali’deki bir kardeşimiz iki aydır yıkanamadığını ve elbisesini değiştiremediğini söyledi. Burası ise gerçekten beş yıldızlı cihat” dendiği kaydediliyor.

1402450cookie-checkCihatcıların istediği 3 şeyden biri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.