Clinton kampanya liderini değiştirdi

Maine ön seçiminde Obama’nın, oyların yüzde 60’ından fazlasını aldığı açıklandı. Obama, sonucun belli olmasının ardından yaptığı konuşmada, “Atlantik kıyısında biz kazandık. Meksika körfezi kıyısı, Pasifik kıyısı ve aralarındaki yerlerde de biz kazandık” dedi.

Barack Obama, bir gün önceki ön seçimlerde de ülkenin her yanına yayılmış Louisiana, Nebraska ve Washington eyaletlerinde ve Virgin Adaları’nda, Hillary Clinton’ı açık farkla mağlup etmeyi başarmıştı.

ABD’de yarın da önemli eyaletlerden Virginia ve Maryland’de hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi partilerin ön seçimleri yapılacak.

Obama’nın arka arkaya gelen zaferlerine karşın, toplam delege sayısında Clinton, hala çok az farkla da olsa önde gidiyor.

Associated Press ajansının sayımına göre, halen Clinton’ın bin 136, Obama’nın da bin 108 delegesi bulunuyor.

Demokrat Parti’nin başkan adaylığını garantilemek için 2 bin 25 delege kazanmak gerekiyor.

Demokrat Parti’nin toplam 4 bin 49 delegesinin yaklaşık yüzde 80’i, ön seçim sonuçlarına göre belirleniyor ve Obama, ön seçimle kazanılan delegelerde Clinton’ın önünde bulunuyor. Ancak delegelerin yüzde 20’sine yakınını “süper delegeler” oluşturuyor. İstedikleri yönde oy kullanabilen söz konusu 796 süper delege, ana hatlarıyla Demokrat Partili Kongre üyeleri, valiler ve parti yöneticilerinden oluşuyor.

Associated Press ajansı, bu süper delegeler arasında tutum belirleyenlerden 243’unun Clinton’ı, 156’sının da Obama’yı desteklediğini kaydetti.

Süper delegelerdeki avantajı sayesinde Clinton, hala toplam delege sayısında Obama’nın önünde yer alıyor.

Bu arada, eyaletlerin son ön seçimlerinde arka arkaya Obama karşısında yenilgiler alan Clinton, seçim kampanyasının direktörünü değiştirdi. Clinton’ın, Patti Solis Doyle’u bu görevden alarak yerine Maggie Williams’ı getirdiği açıklandı.

1166440cookie-checkClinton kampanya liderini değiştirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.