Cumhuriyet “balo”yla da kutlandı

Cuma akşamı Wood Green’de bulunan Grand Palace’de gerçekleşen Cumhuriyet Balosu’na, Türkiye’nin Londra Büyükelçilik ve Başkonsolosluk yetkilileri, KKTC Temsilcilik görevlileri Türk ve İngiliz politikacılar, işadamları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecenin açılış konuşmasını Federasyon Başkanı Jale Özer yaptı. Özer, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci yılını onur ve sevinç içinde kutladıklarını vurgulayarak Türkiye’deki iktidarı sert bir dille eleştirdi.

“CUMHURİYET’İN İÇİNİ BOŞALTTILAR”

Cumhuriyet kazanılarının birer birer içinin boşaltıldığını öne süren Özer, “İşte laikliği öteleyip din temelinde eğitimin yürürlüğü, işte dış politikada osmanlıya yöneliş, işte kadın haklarına saldırı, işte kültürümüzün din gerekçesiyle Araplaştırılması,işte parlamentonun devre dışı bırakılması,işte cumhuriyet ordusuna büyük kumpas, işte Arap dil ve alfabesine dönüş hazırlıkları, işte tek adam yönetimine yöneliş, işte hemen her alanda bilimsellikten uzaklaşma. Yani cumhuriyetin içeriğini boşaltmak yoluyla modern yaşamı yozlaştırma ve geriye dönüş ve Osmanlıcılık hayalleri” dedi.

Özer, “Cumhuriyeti babalarımız, dedelerimiz emperyalistler ve işbirlikçilerine karşı kan dökerek, can vererek kazandılar. Bizler de sonuna kadar koruyup, kollayacağız. Yani Cumhuriyetçiyiz ve de cumhuriyetçi kalacağız. İTDF olarak,bu inançla, bu hepimizin bayramını, bu, ‘ilelebet’ sürecek olan Cumhuriyet Bayramı’mızı yürekten kutluyor, saygılarımızı sunuyoruz” diye devam etti.

RYAN: BEN DE CUMHURİYET’İN BEKÇİSİYİM

İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan da kısa konuşmasında geceye katılanların cumhuriyet bayramını kutladı.

İşçi Parti Milletvekili, Türkiye’de seçimlere değinirken de “pazar günü çok sıcak geçeceğe benziyor. Kardeş partimiz CHP’nin güçlenerek çıkacağını umuyorum” dedi.
Atatürk’ün çağdaş ve demokratik Türkiye’nin temellerini 92 yıl önce attığını vurgulayarak, kendisini de cumhuriyetin koruyucuları arasında gördüğünü söyledi.

Ryan, Atatürk’ün Türkiye’nin geleceğini Batı’da gördüğünü belirterek, “Ben destekten öte Türkiye’nin AB’ye üye olması için bizzat mücadele edenler arasında olacağımı gururla belirtmek istiyorum” diye devam etti.

“HER ŞEYİN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER”

Konuk gazeteci yazar Zileli de yaptığı heyecanlı konuşmada AKP’yi kastederek “Herşeyin bedelini ödeyecekler” dedi.

Zileli özetle şöyle konuştu:

“Nuri Bilge Ceylan bir kaç yıl önce ödülünü alırken ‘güzel ve yalnız ülkeme adıyorum’ demişti, ben bu sözlere ‘kahredici’ kelimesini de katıyorum. Osmanlı fetret devrine girmiş ve 13 yılda tükenmişti. Bu iktidar da öyle bitecek. Bu seçimler çok önemli ama son değil. Bu adamların hemen gideceklerini beklemeyin. Ama tarih bize gösteriyor ki en üst doyum noktasına ulaşıp oradan gidenler bir daha o yere çıkamazlar. Size buradan Ümit Zileli olarak söylüyorum. Herşeyin bedelini ödeyecekler. O kurdukları Silivri mahkemelerinde yargılanacaklar. O büyük şairin söylediği gibi, inanın güneşli günler göreceğiz çocuklar…”

İskender Ozan Toprak yönetiminde koronun efe havalarıyla renk kattığı gecenin sonunda çekiliş yapıldı.

855520cookie-checkCumhuriyet “balo”yla da kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.