Dış basının gözü Davutoğlu’nda

Davutoğlu, “Türkiye’nin Ortadoğu ile yakınlaşmasının arkasındaki isim” olarak değerlendirildi.

WASHINGTON POST

“Türkiye’nin İslam dünyası ve Ortadoğu ile yakınlaşmasının ardındaki en önemli isim yeni Dışişleri Bakanı oldu. Ahmet Davutoğlu aynı zamanda İsrail-Suriye dolaylı görüşmelerinde arabuluculuk yapmıştı”

THE NEW YORK TIMES

“Türkiye’nin dış politikasını büyük ölçüde Ortadoğu’ya kaydıran isim, Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı oldu. Ekonomik kriz ve yolsuzluk suçlamaları nedeniyle destek kaybeden Erdoğan liderliğindeki AKP son yerel seçimlerden kılpayı galip çıkabilmişti. Başbakan bunun ardından kabinede revizyon sözü vermişti”

DEUTSCHE WELLE

“Kabinedeki değişikliğin en önemli ayağını Dışişleri Bakanlığı oluşturuyor. Bakanlığa uzun zamandır ilk kez Meclis dışından bir isim atandı. Eski Dışişleri Bakanı Babacan’ın ekonomiye kaydırılması, ekonomi çevrelerinde olumlu yankı yarattı. Başbakan Erdoğan, ekonomik krizin üstesinden gelmek için saldırgan bir politika izlemek istiyor”

FINANCIAL TIMES

“Kabine revizyonundaki en çarpıcı değişiklik, yeni Osmanlıcı olduğundan kuşkulanılan ve Türkiye’nin Ortadoğu’daki komşularıyla giderek artan bağlar kurmasını savunan Ahmet Davutoğlu’nun atanması oldu. Davutoğlu aynı zamanda Türkiye’nin son zamanlarda uyguladığı “sıfır sorun diplomasisinin de mimarı olarak biliniyor

Erdoğan bu değişiklikle ekonomi politikaları üzerinde daha büyük bir hakimiyet kurmayı ve son seçimin bıraktığı olumsuz etkiyi silmeyi amaçlIyor. Kabine değişikliğinin hükümet politikaları üzerinde büyük birdeğişim yaratması beklenmiyor…”

CNN TÜRK

1201770cookie-checkDış basının gözü Davutoğlu’nda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.