Day-Mer Festivali başladı

BU BİR DUYURUDUR

Ana sponsorloğunu Avukat Serpil Ersan’ın sahibi olduğu Ersan & Co’nun yaptığı resepsiyonun açılış konuşmasını Day- Mer Başkanı Aslı Gül yaptı. Sadece Türkiye’de ve İngiltere’de değil dünyanın birçok ülkesinde işçi ve emekçilerin zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Day-Mer Başkanı, emekçilerin bugüne kadar kazandıkları hakların geri alınmaya çalışıldığını dile getirdi.

İngiltere’de işsizliğin ve hayat pahalılığın artığını ifade eden Gül, tasarruf politikalarının da dar gelirli vatandaşları olumsuz etkilediğini söyledi. Koalisyon hükümetinin, göçmenlere karşı olan önyargıları kışkırtacak şekilde üst düzeye çıkardığını ifade eden Aslı Gül, “Yapılan araştırmalara göre de bu önyargının yüzde 30’lara çıktığını görmekteyiz. Yerel ve Avrupa seçimlerinde de aşırı sağcı parti UKIP’in yakaladığı yükseliş de bunun bir göstergesidir” diye konuştu. Gül, böyle bir süreçte göçmenlerin, işçilerin ve emekçilerin birlikte hareket etmelerinin daha çok önem kazandığını ifade ederek, “Day-Mer Festivali de böyle bir süreçte ayrı bir önem taşıyor.

Önyargıların kırılmasında, ortak paydaların öne çıkarılmasında kültür ve sanatın ayrı bir önemi var” diye konuştu. Day-Mer Başkanı konuşmasında, Sendikalar Konfederasyonu’nun (TUC), bu yıl park festivalinde bir çadır açarak kendi üyelerine festival ile ilgili bilgi vereceğini kaydederek, “Bu festivalimizin yerelleşmesi açısında çok önemli bir adım” dedi. Day-Mer Sözcüsü Ahmet Sezgin ise, Day-Mer Festivali’nin 25’nci yılında koca bir çınara dönüştüğünü ifade ederek, “25’nci festivalimizde gururluyuz, onurluyuz ve mutluyuz. Bu onur sadece bizim değil, tüm toplumun onurudur” diye konuştu.

Day-Mer olarak toplumun sorunlarına ve ihtiyaçlarına çok doğru bir şekilde ışık tutmaya çalıştıklarını belirten Sezgin, Day-Mer Kültür ve Sanat Festivali’nin tüm kesimler için iyi bir platform ve iyi bir mevzi konumuna geldiğine değindi. Resepsiyonda, TUC Başkanı Mohammed Taj, Av. Serpil Ersan ve BAF Başkanı İsrafil Erbil’inde aralarında bulunduğu çok sayıda kişi kısa konuşmalar yaptı.

DAY MER Çocuk Festivali’nde yüzlerce çocuk şendi

851300cookie-checkDay-Mer Festivali başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.