Day Mer Festivali’ne Yeni Türkü

Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin, İngiltere’nin festivaller ülkesi olduğunu belirterek göçmenlerin kültürel bütünlüğünü koruyacak bu festivale ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sezgin, festivalin 21 yıldır kesintisiz düzenlenmesindeki başarıyı yerli ve yabancı tüm halkın desteğine bağlayarak şunları söyledi:

“21. Day-Mer Kültür ve Sanat Festivalimiz, 17 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecektir. Bu yıl ki festivalimizin içeriğini ‘kriz ve krize karşı mücadele’ oluşturmaktadır. 20 senenin vermiş olduğu tecrübe bize göstermiştir ki; festivalimizin etkinliklerine ve park festivaline en geniş katılımı sağlamak, her birimizin çabası ve emeği ile mümkündür.”

Geçen yılki festivalden…

Festivalin işsizliğe, sosyal kesintilere, dünyadaki işgal politikalarına karşı örgütlenen bir etkinlik olduğunu vurgulayan Sezgin, tanıtım kampanyası çerçevesinde 40 bin ingilizce ve Türkçe broşürün Londra genelinde dağıtılacağını da sözlerine ekledi…

13 Haziran’da Trent Park’da çeşitli yarışmaların düzenlendiği piknikle başlayan etkinlik, 17 Haziran akşamı Day-Mer merkezinde festival resepsiyonu ile “resmen” başlamış olacak. Festival kapsamında kadın ve çocuk şenlikleri, seminer ve söyleşiler ile tiyatro günleri yer alacak.

Festival’in son gün 4 Temmuz günü Clissold Park’taki açık hava konserinde de Yeni Türkü ve Mikail Aslan’ın yanısıra pek çok sanatçı sahneye çıkacak. Bütün etkinlikler ücretsiz olarak izlenecek.

832440cookie-checkDay Mer Festivali’ne Yeni Türkü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.