DAY MER’den 8 Mart’a yakışan anma ve kutlama

Geleneksel olarak DAY MER Kadın Komisyonu tarafından her yıl düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anma ve kutlaması, bu yıl da zengin bir programla gerçekleştirildi.

Londra Toplum Merkezi’nde 10 Mart Pazar günü 10’da yapılan etkinlikte çoğu kadın 150’ye yakın katılımcı yer aldı.

Ressam Belgin Özkurşun’un kadın öğrencilerinin “Resim Sergisi”nin açılışı yapıldı.

Kadın mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu sonrasında başlayan etkinlikte, DAY MER Kadınlar Halk Oyunları, DAY MER Kadınlar Korosu, Bendir Grubu (Murat Sığırcı yönetiminde), Şiir Grubu, Baran ve Erdem’den ezgileri renk kattı. Etkinlikte ayrıca Ekmek ve Gül kadın dergisinin hazırladığı sinevizyon gösterisi de yapıldı.

Savaş Karşısı Koalisyon, People’s Assembly ve DAY MER Kadın Komisyonu temsilcilerinin yaptıkları konuşmalarda 8 Mart’ın tarihi ve önemi anlatılarak günümüzde kadınların hâlâ eşitlik mücadelesinde olduğu aktarıldı. İngiltere’deki sosyal kesintilerden en çok çocuk ve kadınların olumsuz etkilediği ortak paydasında birleşen konuşmalarda kadınların gücünün birlikten geçtiği aktarıldı.

RESİM SERGİSİ

Ressam Belgin Özkurşun, geçen Nisan’dan bu yana devam eden resim kursuna katılan öğrencilerin resimlerinin “22 Moorefield Road, Tottenham, N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde (DAY MER) bir hafta boyunca sergileneceğini söyledi.

Özkurşun 16 öğrencinin 35 resminin 8 Mart dolayısıyla kadın ve kadın emeği olduğunu belirterek, serginin ilk açılışındaki ilgiden memnun olduğunu sözlerine ekledi. Sergiyle kadınların eşitlik mücadelesinde dikkatleri çekmek ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten ressam Özkurşun, çalışmalara katılmak isteyen kadınların DAY MER’e başvurmalarını istedi.

2280100cookie-checkDAY MER’den 8 Mart’a yakışan anma ve kutlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.