Deniz Feneri’nde asrın düğünü

‘’Asrın yolsuzluğu’’ olarak nitelenen Deniz Feneri davasının sanığı Zahid Akman, bugün kızını evlendiriyor. Törene Cumhurbaşkanı ve Başbakan da davetli. Kimlerin katılacağı ise merak konusu…

Almanya’da ‘’Asrın yolsuzluğu’’ olarak nitelenen Deniz Feneri davasının Türkiye’deki sanığı Zahit Akman, bugün kızını evlendiriyor. Akman, Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil, bütün üst düzey protokolü nikaha davet etti.

Ankara Rixos otelde saat 14.00’de kokteyl ile başlayacak törende, RTÜK eski Başkanı Akman’ın kızı Büşra, iş adamı Galip Köse ile evlenecek. Konuklara gönderilen nikah davetiyesinde, ‘’Evlatlarımız Büşra ve Galip’in nikah merasimlerine teşrifleriniz bizleri onurlandıracaktır’’ denildi. Davetiyede, anne ve babalar, Ayşe Zahid Akman ile Ayşe-Muammer Köse’nin imzaları yer aldı.

HERKES DAVETLİ

Nikah için, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ile kabinenin bütün bakanları ve tüm AKP milletvekillerine de davetiye gönderildi. Muhalefetten ise bazı isimlere davet yapıldığı ancak bunun çok sınırlı tutulduğu öğrenildi.

Ankara’daki üst düzey bürokrasi ve RTÜK’ün eski ve yeni üyeleri de nikaha davet edildi. Bakan yardımcıları, Müsteşar, Genel Müdür, üst kurul başkanları gibi isimler de davetliler arasında yer aldı. Üst düzey konuklardan kimlerin nikaha katılacağı ise merak konusu oldu.

TARTIŞMALI DAVANIN SANIĞI

Zahid Akman, yıllardır tartışılan ve Almanya’da sanıkları hapis cezasına mahkum edilen Deniz Feneri davasının Türkiye ayağında açılan davada, sanık olarak yer alıyor. Yaklaşık üç ay tutuklu kalan ve RTÜK eski Başkanı Akman ile ilgili yürütülen soruşturmada, üç savcı görevden alınmıştı.

Yeni atanan savcılar ise, Zahid Akman ile Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın da aralarında bulunduğu 20 sanık hakkında dava açtı. Eski savcılar tarafından haklarında, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik” suçlarından soruşturma yürütülen şüpheliler için açılan davada sadece, “Özel belgede sahtecilik, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma ve kamu görevlisinin evrakta sahteciliğine iştirak” suçlaması yer aldı.

Toplam 20 sanık hakkında 2 ila 14 yıl arasında hapis cezası istenen davanın, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlaması beklenirken, mahkeme suçun İstanbul’daki şirketler aracılığıyla işlendiğini belirterek, dosyayı İstanbul’a gönderdi. Dava için, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinin vereceği karar bekleniyor.

GAZETEPORT

1342410cookie-checkDeniz Feneri’nde asrın düğünü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.