Dikkat: Oy kartları eski adreslere gidebilir

Türkiyeli ve Kıbrıslı toplumun seçme ve seçilme hakkını kullanarak siyasette yer alması için 2 yıldır çalışmalarını sürdüren Seçim Platformu, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde toplandı.


Toplantıya İşçi Partisi Hackney belediye meclis adayı Muttalip Ünlüer, Haringey adayı Dilek Doğuş, Liberal Demokrat Parti Islington adayı Işıl Güler, Muhafazakar Parti Enfield dayı Sakine Ateş, Respect Haringey adayı Tekin Kartal, Açık Gazete adına yazar Ziya Akşahin ve işadamları Hasan Çavuş, Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin, Süleymaniye Kültür Merkezi’nden Erdal Doğangüzel, Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş, Cemevi yöneticisi Mehmet Topal, avukat Serpil Ersan’ında aralarında bulunduğu bir çok kurum temsilcisi katıldı.


24 Nisan Pazartesi günü mevcut adayların katılacağı geniş katılımlı  bir toplantı yapmayı kararlaştıran Seçim Platformu, tüm vatandaşların sandığa gidip oy kullanmasını isteyecek.


Toplantıya başkanlık eden Topal, yerel seçimlere az bir süre kaldığını vurgulayarak toplumun oy hakkını kullanması için herkese görev düştüğünü söyledi. Ahmet Sezgin de, Seçim Platformu’nun toplum yararına biraraya geldiğini vurgulayarak “Seçim Platformu olarak bu süre içinde geniş bir yelpaze oluşturuduğumuza inanıyorum” dedi.


4 Mayıs yerel seçimlerine çok sayıda Türkiyeli ve Kıbrıslı Türk adayın katılmasının son derece sevindirici olduğunu belirten Sezgin, Seçim platformu olarak bütün adaylara aynı çerçevede destek verdiklerini söyledi.


ADRES DEĞİŞTİRENLERE…


Toplantıya katılan adaylardan Tekin Kartal da, Haringey St. Ann’s bölgesinde bir çok kişinin adres değiştirmesini ve bundan dolayı bazı zorluklarla karşılaştıklarını söyledi. Kartal,  yerel seçimlerde kullanılmak üzere postayla gönderilen oy kartlarını el edemeyen seçmenlerin öncelikle eski adreslerini araştırmalarını istedi…


Muttalip Ünlüer de, seçim öncesi parti başkanlarının katıldığı açık oturum şeklinde bir toplantının yapılmasından yana olduğunu belirtti. Ünlüer, “Tek kişi olarak hiç bir güce sahip olamasınız, birlik ve beraberlik içinde hareket edereksek o zaman güç sahibi oluruz” dedi. 


İngilizlerin yeteri kadar Türkiyeli toplumu tanımadığını ve tanıyanların da çok az olduğunu belirten Işıl Güler de, bu anlamda seçilecek olan adaylara büyük sorumluluklar düştüğünü dile getirdi.


Seçim Platformu, 24 Nisan Pazartesi günü saat 19.00’da mevcut adayların katılımıyla Aziziye Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı bir toplantı yapılması ayrıca 30 Nisan Pazar günü saat 17.00’de de Haringey’de bulunan Kürt Toplum Merkezi’nde biraraya gelinmesini kararlaştırdı.


FOTOĞRAF: Tekin Kartal konuşurken

790120cookie-checkDikkat: Oy kartları eski adreslere gidebilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.