Diyarbakır’da öğretmenlerin “gözaltı” isyanı

Diyarbakır’da geçen hafta gözaltına alınan 29 öğretmenden biri tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. Gözaltıların bir gözdağı olduğunu savunan Eğitim-Sen, öğretmenlerin gözaltına alınma şekline de tepkili.

“Sabah 06.00’da geldiler. Eşimi de gözaltına alacaklardı. İki yaşındaki kızımı bırakacak kimse olmadığı için sadece beni aldılar”.

Bu sözler, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır 1 nolu Şubesi’nin Örgütlenme Sekreteri Tahir Çetin’e ait. Çetin, 6 Kasım’da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen “terör” soruşturması kapsamında, gözaltına alınan 29 öğretmenden biri. Çetin, Terörle Mücadele Şubesi’nde iki gün gözaltında kaldıktan sonra ifadesi alınıp serbest bırakıldı.

Polis sorgusunda kendisine 8 Mart gibi katıldığı etkinliklerle ilgili sorular sorulduğunu söyleyen Tahir Çetin’e göre operasyonun sebeplerinden biri iktidara yakın sendikanın üye kaybetmesi. Son dönemde Eğitim-Sen’in üye kaybının az olduğunu, hatta altı aylık sürede yeni üyeler kaydettiklerini söyleyen Elçi, “Bu, belli kesimleri rahatsız etmiş olacak ki operasyona karar verildi. Bizim de herhangi bir suça bulaşmamız söz konusu olmadığı için uyduruktan gerekçeler hazırlandı” iddiasında bulunuyor.

Bu kez farklı bir uygulama yaşandığını söyleyen Çetin, “Hepimizin okullarında arama yapıldı. Bu uygulamaya ilk kez gidildi diye düşünüyorum. Daha önce hiç rastlamadım. Burada bir mesaj verilmek istendi herhalde. Bütün eğitim camiasına ‘ayağınızı denk alın’ mesajı verildi” diye sözlerini sürdürdü.

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI DW’DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.dw.com/tr/diyarbak%C4%B1rda-%C3%B6%C4%9Fretmenlerin-g%C3%B6zalt%C4%B1-isyan%C4%B1/a-55566837

2467780cookie-checkDiyarbakır’da öğretmenlerin “gözaltı” isyanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.