Dünya Barış Günü’nde ortak kutlama

TAK’ın aktardığına göre; DEV-İŞ Genel Başkanı Mehmet Seyis, iki sendika adına yaptığı açıklamada, etkinliğin saat 17:00’de, 2. Dünya Savaşı’nda canını veren Kıbrıslılar anıtı önünde gerçekleştirileceğini belirtti.


1 Eylül’ün, faşist Nazi vahşeti tarafından genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden barbarca katlettiği milyonlarca kurbanının ve faşizme karşı mücadelede canlarını feda eden mücadelecilerin “Artık Savaşlar Yaşanmasın” dileğiyle anıldığı gün olduğunu ifade eden Seyis, İkinci Dünya Savaşı’nın başladığı ve sendikaların barış için eylem günü olarak ilan edilen 1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle yapılacak etkinliğin amacını “İkinci Dünya Savaşı kurbanlarını anmak ve Kıbrıslırum-Kıbrıslıtürk çalışanların dünya barışı ve ülkemizin yeniden birleşmesi yönündeki ortak isteklerini vurgulamak” olarak açıkladı.


 Etkinlikte PEO Genel Sekreteri Pambis Kiritsis ve DEV-İŞ Genel Başkanı Mehmet Seyis tarafından konuşma yapılacak, anıta çelenk konulacak.


SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN YÜRÜYÜŞÜ


Ayrıca 1 Eylül Dünya Barış Günü, sivil toplum örgütlerinin etkinlikleriyle kutlanacak.


Barış Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, örgütlerin üyeleri 1 Eylül Cumartesi günü saat 09.30’da Lefkoşa Kuğulu Park’ta toplanacak ve Lokmacı Barikatı’na yürüyecek. Burada Barış Derneği temsilcisi konuşma yapacak ve ardından halk dansları gösterisi sunulacak.


Barış Derneği Genel Sekreteri Doğan Arşehit açıklamasında, Barış Günü öncesinde bir araya gelen sivil toplum örgütlerinin, barış ilkelerinin benimsenmesi ve tüm dünyadaki insanlar adına gelişmesi ve işleyişini sağlamak için ortak hareketlere bağlılığını yeniden beyan ettiğini belirtti.


Adada çalışanları bir araya getirmek ve yeniden birleştirmekte öncü görev üstlenen Kıbrıs Türk sendikalarının, Dünya Barış Günü’nün bu hedefte etkili olacağına inandığını kaydeden Arşehit, tüm çalışanları, barış karşıtlarına karşı güçlerini birleştirmeye çağırdıklarını bildirdi.


 Arşehit, adanın bölünmüşlüğüne son verilmesi çağrılarını tekrarlayarak, BM’nin çabalarının başarılı olması diledi.


Barış Derneği Genel Sekreteri Arşehit, Kıbrıs’ta iki liderin 5 Eylül’de önkoşulsuz görüşeceklerini açıklamasının, Kıbrıs’a gelmesini ümitle bekledikleri barışa büyük katkı sağlayacağına inandıklarını da vurguladı.

702580cookie-checkDünya Barış Günü’nde ortak kutlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.