Dünya basını Mesut’u yorumları

Almanya Berlin’de Türkiye’yi 3-0 yenerken Mesut Özil’in fileleri havalandırması belki de skorun önüne geçti. Sadece Türkiye ve Alman medyası değil dünya medyası da Mesut’un golünü ve sevinmemesini haber yaptı.

Almanya Başbakanı Merkel’in bizzat soyunma odasına inip tebrik ettiği Mesut Özil, attığı golden sonra sevinmemesini atalarına ve kökenine saygısına bağlamıştı.

Dünya medyasındaki Mesut Özil başlıkları şöyle:

L’equipe (Fransa): “Deplasmanda gibi oynayan Almanlar maçı domine ederken Türklerin ‘sahte kardeşi’ Özil de skoru belirledi.”

Deutsche Welle (Almanya): “Mesut, Olimpiyat Stadı’nın yarısından fazlasını oluşturan Türkler tarafından yuhalandı. Ancak, 79. dakikada attığı golle işkencecilerini susturdu.”

S.Zeitung (İsviçre): “Bütün maç boyunca Türkler tarafından ıslıklanan Mesut Özil mükemmel bir oyun ortaya koydu ve köklerini attığı golle tamamen kopardı.”

Die Welt (Almanya): “Mesut Özil için ebeveynlerinin memleketine karşı oynadığı maç başka hiçbir maça benzemiyordu. Ancak tüm yuhalamalara rağmen bir gol ile bitirmeyi başardı. Özil golünü hafif bir gülümsemeyle kutladı.”

De Standaard (Belçika): “Almanlar, Türkler’e güçlü geldi. Özil Almanlar’ı zirvede yanlız bıraktı. Türkiye ve Avusturya ile 2.’lik için yarışırız.”

Marca (İspanya): “Mesut Özil için kolay değildi. Türk asıllı oyuncu her topu aldığında ıslıklandı. Halil çok kritik bir fırsatı kaçırarak maçın kaderini belirledi.”

La Stampa (İtalya): “Mesut Özil Türkler’i dondurdu. Türk taraftarların akın ettiği maç Türk asıllı Özil’i etkilemedi.”

Agence France Presse (AFP): “Almanya’nın genç Türk’ü Özil, Türkiye’yi batırdı. Özil maç boyunca gürültülü Türk taraftarlar tarafından yuhalandı ama attığı golle ıslıkları keserek galibiyeti mühürledi.”

Frankfurter Allgemeine (Almanya): “Mesut en zor sınavını geçti. Özil, ailesinin memleketi için oynamama kararı, Türklerin ona karşı olan sempatisini yok etti.”

Süddeutsche Zeitung (Almanya): “Yanlış Islıklar! Bu maç, entegrasyonun doruk noktası olarak lanse edilmişti ama Özil’e çalınan ıslıklar buna yakışmadı. Bu, her iki takımın da kendi evinde oynuyormuş gibi hissettiği bir maç olmalıydı. Almanya Türkiye’ye karşı, hem de Berlin’de! Deyim yerindeyse kendimize karşı oynuyoruz. Almanların Nuri Şahin, Altıntop kardeşler ve Ömer Erdoğan gibi Almanya’da yetişen oyuncuları rahatsız etmemesine rağmen Türkler Mesut Özil’in Almanya için oynama kararını affetmedi.”

1262410cookie-checkDünya basını Mesut’u yorumları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.