Dünyada en hızlı orman yıkımı Endonezya’da

15 Üniversiteden katılan bir ekip tarafından Maryland Üniversitesinin yürüttüğü ve Google NASA’nın da katkıda bulunduğu küresel harita, Google Earth’de en yüksek çözünürlüğe sahip harita olma özelliği taşımakta.

Haritaya göre, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında orman yıkımı ile en iyi mücadele eden ülke Brezilya; yıllık orman yıkımı düzeyini son 12 yılda yarıya indirmiş durumda.
Orman yıkımında en hızlı ilerleyen Endonezya’yı Malezya, Paraguay, Bolivia ve Zambia izliyor.

Maryland Üniversitesi haritanın dünyada küresel tutarlılığı ve yerele uygun ilk harita olduğunu belirtirken Endonezya Orman Bakanlığı bu rakamlarda yanlışlık olduğunu ve yanlış hesaplama yapıldığını ileri sürmekte.

Orman Bakanlığının hesaplarına göre ise son yıllarda Endonezya’da orman yıkımı önemli ölçüde azaltılmış, bu konuda önemli çalışmalar yapılmış ve yapılmakta.

Endonezya’dan bilir kişilerin ifadesine göre iki tarafın araştırma sonuçlarındaki fark, iki çalışma arasında orman ve orman değişimine ilişkin farklı terminolojiler kullanmasından ileri gelmekte. “Endonezya’da orman yıkımının azaltılmasında her şeye rağmen bir ilerleme var, küçük bir ilerleme bile ilerlemedir” diye özetliyorlar durumu.

___________________

[email protected]

1559270cookie-checkDünyada en hızlı orman yıkımı Endonezya’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.