'Dünya'nın en en önemli siyasi projesi'

Yazarın değerlendirmesi özetle şöyle:


"Müslüman, demokratik, laik, ekonomik açıdan istikrarlı ve AB ile Ortadoğu'yu birleştiren bir ülke yaratma projesi, dünyamızın en önemli siyasi deneyi… Ve çökmenin eşiğinde duruyor." diyen Howden, 'ılımlı İslamcı' diye nitelediği AKP'nin AB katılım sürecindeki reformlarını anlatıp; "muhalifleri ise AKP'de ülkeyi İslamileştirme gayreti seziyor ve parlamentoyu, darbe tehlikesini ve şimdi de yargıyı; bunu engellemek için kullanıyorlar" diyor.


AB'DEKİ TÜRKİYE KARŞITLARI MUTLU


Laik hükümetler çoğu zaman yolsuzluklara bulaşmış ve mali çöküşlerle karşı karşıya durumdaydı. Ülkede ilerleme duruldu ve büyük kentlerde yaşayan seçkinler dışındaki milyonlarca Türk, laiklik paydasını göremez oldu. Onların (iktidarların) halkın gözünden düşmesi Pakistan ve Mısır'da olduğu gibi, siyasi İslam'ı büyük bir güce dönüştürdü. Recep Tayyip Erdoğan böyle bir ortamda ülkenin en çok desteklenen siyasetçisi oldu.


Yaklaşan kriz, Fransa Avusturya ve Almanya gibi, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin durmasını sessiz bir memnuniyetle izleyen ülkeleri kaygılandırmıyor. Türkiye'nin AB içindeki muhaliflerinin, tüm bölge için umut vadeden bu deneyi durdurmak için, parmaklarını bile kımıldatmalarına gerek yok. Bunun yerine süreci havasızlıktan yavaş yavaş boğulmaya bırakacaklar."

814530cookie-check'Dünya'nın en en önemli siyasi projesi'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.