İngiltere'den kınama ve uyarı

Dışişleri Bakanı David Miliband, dün akşam İstanbul’un Güngören ilçesinde meydana gelen ve 17 kişinin yaşamını yitirdiği, 154 kişinin yaralandığı bombalı saldırıları kınadı. 


Miliband, Dışişleri Bakanlığı’nın İnternet sitesinden yaptığı açıklamada “Dün akşam İstanbul’da meydana gelen saldırılar, acımasız bir terör eylemiydi. Masum sivilleri hedef alanlar, mahkum olmayı hak ediyor” dedi.


VATANDAŞLARINA TATİL UYARISI


İngiltere, tatile gidecek vatandaşlarının bilgilenmesi için her ülke için yaptığı seyahat tavsiyelerini, Türkiye'deki son gelişmeler ışığında yeniden güncelledi.


Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen bombalı saldırıların hemen ardından, Türkiye’yi ziyaret edecek vatandaşlarını teröre karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda da bulundu.


Bakanlığın İnternet sitesinden yapılan uyarıda Türkiye'de 'yüksek bir terör tehdidi' olduğu belirtilerek İngiliz vatandaşlarından kamuya açık yerlerde temkinli olmaları istendi.


Türkiye'de, uluslararası ve içkaynaklı terör örgütlerinin faaliyet gösterdiği belirtilen seyahat tavsiyesinde  terörün hedefleri arasında Akdeniz, Ege turist alanları, İstanbul ve Türkiye’nin güney-doğusunun bulunduğu, saldırıların, hükümet ve güvenlik hedeflerine yönelik olduğu ancak restoran toplu taşım ve diğer kamusal alanlarda da saldırılar gerçekleştiği belirtildi.


İngiliz Turizm Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’yi 2007 yılında yaklaşık 1.920.000 İngiliz turist ziyaret etti. Bu ziyaretlerin çoğu ‘sorunsuz’ tamamlandı.

814540cookie-checkİngiltere'den kınama ve uyarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.