Dünyanın en iyi kağıttan uçakları yarışıyor

Purdue Üniversitesi öğrencilerinden Sergey Sandler adlı yarışmacı kâğıt uçağını 50 metreye 11 saniyede başarıyla indirerek Salzburg’daki dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

Hafta sonu Salzburg’da yapılacak olan “Kâğıttan Uçak Dünya Şampiyonası”na 47 ülkeden yarışmacının, 400 civarında değişik modelde biçilip katlanmış uçakla katılacağı bildirildi. Türkiye’nin de katılacağı bu yılın uluslararası yarışmasında, bir önceki dünya rekoru olan 57 metre 91 santimlik uçuş uzaklığının aşılıp aşılmayacağı merak konusu oldu.

“Red Bull” içecek ve meşrubat firmasının sponsorluğunda düzenlenen yarışma için ABD’de yapılan elemelere 1000 civarında aday katılmıştı. Elemeleri başarıyla geçen Purdue’lü öğrenci Sergey Sandler’in kâğıttan uçak modeli, havada 11 saniye kalmayı başardı. Bununla beraber, bu sonucun dünya rekorunun bir hayli gerisinde olması, ABD’yi bu yılki dünya şampiyonasında zorda bırakacak görünüyor. Havada kalma süresinde dünya rekoru yine ABD tarafından geçen yıl kırılmış ve 28 saniye süreyle kâğıt uçak uçabilmişti.
Bu arada, bu yılki dünya şampiyonasında 3 kategoride yarışma yapılacağı duyuruldu. Bu sınıflamaların, en uzun süreyle havada kalma, en uzun mesafeye iniş yapma ve havada aerobik takla atma başlıkları altında olacağı duyuruldu.

1127990cookie-checkDünyanın en iyi kağıttan uçakları yarışıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.