Dolar yine zıpladı

Türk lirasının yabancı para birimleri karşısında değer kaybı sürüyor. Dolar/TL kuru bankalar arası piyasada 19.56 seviyesini test etti. Kur, piyasaların açılmasıyla birlikte geri çekildi.

TL, deprem felaketinden bu yana dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Yeni haftaya hızlı başlayan dolar/TL kuru, bankalar arası piyasada 19,56’yı test etti. Kur daha sonra piyasaların açılmasıyla birlikte geri çekildi.

Serbest piyasada 19,3740 liradan alınan dolar 19,3760 liradan satılıyor. 21,2900 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 21,2920 lira olarak belirlendi.

Cuma günü, doların satış fiyatı 19,3680 lira, avronun satış fiyatı ise 21,3560 lira olmuştu.

KAPALIÇARŞI’DAKİ GERÇEK KUR

Merkez Bankası’nın regülasyonlar yoluyla bankacılık sistemini sıkı denetime alması sebebiyle bankaların döviz alış ve satış marjlarının genişlemesi ve dolar kurunun uzun süredir baskılanması nedeniyle artan döviz talebi, vatandaşların Kapalıçarşı’ya yönelmesine neden oldu.

Kapalıçarşı’daki döviz kurlarıyla ilgili paylaşım yapan ekonomist Demirtaş, “Kapalıçarşı’da şu an Dolar alış-satış şu şekilde. İki Kur oluştu. Biri Banka ekranlarında gördüğünüz Kur, biri de Kapalıçarşı. Satmak isteseniz bankada 19.30-19.40’a satıyorsunuz. Kapalıçarşı’da 19.97… Bu sürdürülebilir mi? İnsanlar bankadan para çekip Kapalıçarşı’ya gidiyor” diye yazdı.

Demirtaş, konuyla ilgili bir başka sosyal medya paylaşımında “Kapalıçarşı’da GERÇEK Dolar kuru 20’yi geçti. Geçmiş olsun…” değerlendirmesini yaptı.

2681930cookie-checkDolar yine zıpladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.