Dostları İsmail Kaygusuz’u anıyor

Bir süre Londra’da yaşayan ve geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşamını yitiren İsmail Kaygusuz için Emar Emek Araştırma Vakfı, anma programı düzenledi.

EMAR’dan yapılan açıklamaya göre 16 Şubat Çarşamba akşamı 6.30-8.30 arasında “Clarendon Road, London, N8 0DD” adresindeki İAKM-Cemevi’nde düzenlenecek anma programında konuşmalar, slayt gösterisi ve dinleti yer alacak, lokma dağıtılacak.

Alevilik üzerine çok sayıda çalışmaya imza atan eğitimci-yazar İsmail Kaygusuz, İstanbul’da Hakk’a yürüdü. Uzun yıllardır İngiltere’de yaşamını sürdüren Kaygusuz, yaklaşık bir yıl önce İstanbul’a dörerek tedavi görmeye başlamıştı. 3 Şubat’ta yaşamını yitiren Kaygusuz, Malatya’nın Arapkir ilçesinde toprağa verildi.

İSMAİL KAYGUSUZ KİMDİR?

İsmail Kaygusuz, 5 Nisan 1944 tarihinde Malatya’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Diller ve Edebiyatları Bölümünden mezun oldu.

Eski çağ Tarihi ve Klasik Arkeoloji, Grek Epigrafisi çalışmasıyla doktora eğitimini tamamladı. 9 yıl Klasik Arkeoloji ve Klasik Filoloji Bölümlerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1977 -1985 yılları arasında yaz ayları Van-Urartu, Enez ve Perge arkeolojik kazılarına epigraf-arkeolog olarak katıldı. Kazı sempozyum ve tarih kongrelerinde bildiriler sunmuş ve seminerler verdi.

“Derviş Baba” mahlasıyla şiirleri de bulunan Dr. İsmail Kaygusuz, İmam Cafer Sadık,Alevilik üzerine Söyleşiler, Hasan Sabbah, Ummü’l Kitap, Şarabi Öyküler, Öteki Gerçekler, Onar Dede, Pergenin Kızı, Anadolu Bilgeleri gibi daha birçok Araştırma-inceleme kitapları, Roman ve Öyküler dışında onlarca makaleleri bulunuyordu.

Yaşayan bir tarih olan ama yeteri kadar görülmeyen bu değerimiz ne yazık ki bugün 3 Şubat 2022 perşembe sabahı dünyadan göçtü.

2584530cookie-checkDostları İsmail Kaygusuz’u anıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.