‘Doğu’dan istila korkuları yersiz çıktı’

Independent gazetesi, İngiltere’deki birçok gazetenin ana odağındaki bir konuyu inceliyor: Bulgar ve Romen vatandaşlara serbest dolaşım hakkının tanınması.

1 Ocak sabahı itibariyle Bulgar ve Romen vatandaşlara Avrupa Birliği vatandaşı olmalarından dolayı serbest dolaşım hakkı tanınmasıyla İngiltere’nin “istila edileceği” korkularının yersiz çıktığını yazıyor Independent.

Gazete, Romanya ve Bulgaristan’dan 1 Ocak günü İngiltere’ye akın olacağı düşünüldüğünden Londra’daki Victoria otobüs terminaline ve Londra Luton havalimanına gazetecilerin gittiğini, ama Romanya’dan gelen ilk uçakta sadece bir kişinin İngiltere’ye yaşamaya geldiğini söylediğini aktarıyor.

Independent ayrıca endişelerin “daha çok Bulgaristan ve Romanya tarafından hissedilebileceğini” çünkü birçok İngiliz’in Romanya’ya taşınmaya başladığını yazıyor.

Gazete, kendilerine konuşan ve Romanya’ya taşınmak için dün uçağa binen bir İngiltere vatandaşının, “Romanyalılar, artan ırkçı söylemlerinden dolayı İngiltere’ye taşınmayı düşünmüyor” dediğini aktarıyor.

850070cookie-check‘Doğu’dan istila korkuları yersiz çıktı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.