Döviz yükselişe geçti

Kısıtlı gerilemenin ardından yeniden yükselişe geçen dolar/TL, dün yüzde 0,6 artışla 26,7013’ten kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 26,7140 seviyesinden işlem görüyor. Euro da 29,1640 liradan güne başladı.

Serbest piyasada 26,7120 liradan alınan Dolar, 26,7140 liradan satılıyor. 29,1620 liradan alınan Euro’nun satış fiyatı ise 29,1640 lira olarak belirlendi.

Salı günü Dolar’ın satış fiyatı 26,5370 lira, Euro’nun satış fiyatı ise 28,9140 lira olmuştu.

Selvi: “Faiz artışı bitti” diyenler yanılmaktan bıkmadı, gelişmelere göre Merkez Bankası aynı şekilde karar alacak
Hürriyet Gazetesi’nin iktidara yakın yazarı Abdulkadir Selvi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Orta Vadeli Programı açıklayacağını, daha sonra ABD’de yatırımcılarla bir araya geleceğini ve fon yöneticileriyle görüşeceğini söyledi. Selvi, gelişmelere göre, Merkez Bankası’nın faiz artışına devam edeceğini de ifade etti.

“OVP’nin eylül ayının ilk haftasında açıklanması ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tabiri caizse sahalara inecek. Yıl sonu gerçekleşmeleri ve önümüzdeki üç yılı kapsayacak ekonomideki temel hedefleri hem bizlerle hem de yabancı oyuncularla paylaşacak” diyen Selvi, Merkez Bankası’nın faiz politikası konusunda şu ifadeleri kullandı:
“Merkez Bankası ihtiyaç duyduğu kararları verilere bakarak, gerektiği şekilde alıyor. Son kararın ardından faiz artışlarının sonunun geldiğini iddia edenler de oldu. Yanılmaktan bıkmadılar ama size gelinen aşamanın nasıl yorumlandığını söyleyeyim. Verilere, gelişmelere göre Merkez Bankası ve ekonomi yönetimi karar almaya aynı şekilde devam edecek. Arka planda devreye alınan kararlar, atılan adımlar, faizi kademeli olarak yükseltmeye fırsat veriyor.”

 

2713920cookie-checkDöviz yükselişe geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.