DSP’de “Erdoğan’ı destekleyeceğiz” açıklaması heyelan başlattı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamasının ardından aralarında genel başkan yardımcıları ve parti meclisi üyelerininde olduğu istifalar başladı.

DSP Genel Başkan Yardımcıları Onur İste, Selçuk Karakülçe ve DSP Parti Meclisi Üyesi Dilara Tambova, DSP’nin AKP ile ittifak kararının ardından istifa ettiklerini açıkladı.

Onur İste, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Sevgili dostlarım, ben hep olduğum yerdeyim. Bunun gereği olarak, bugün itibariyle, şimdiye kadar gururla yürüttüğüm DSP genel başkan yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Saygısını ve sevgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe de Facebook paylaşımında “Bugün itibari ile Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Tüm kamuoyuna saygılarımla” ifadelerine yer verdi.

Dilara Tambova da yaptığı açıklamada “Yaklaşık olarak! 5 dönem ve 12 yıldır, büyük bir gurur ve özveriyle sürdürmüş olduğum, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden, şu saat itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım. Genel Başkanın; PM’nin onayı olmadan, Cumhur İttifakına katılacağımız yönünde almış olduğu kararı desteklemiyor ve bu kararı tanımıyorum. Böylesi bir karar benim için yok hükmündedir; zira aylardan beri, bu düşüncenin tamamen karşında olmuş ve bu konudaki görüşlerimi de partimin yetkili kurullarında açıkça beyan etmiştim. İleriki günlerde, kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendireceğim; ancak bilinmesini isterim ki! Bugüne kadarki duruşum nedeniyle; içinde bulunduğumuz süreçte Sn Önder Aksakal’la aynı kurulda çalışmanın, benim açımdan, doğrultu tutarlılığı taşımayacağı inancımdan dolayı DSP Başkanlık Kurulu görevimden ayrıldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi.

AKSAKAL, ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı ziyaretinin ardından bugün de AKP heyeti DSP’ye gitmişti. Toplantı sonrası açıklama yapan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal Cumhur İttifakının adayı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini ve seçime AKP listesinden gireceklerini duyurmuştu. EVRENSEL

2680060cookie-checkDSP’de “Erdoğan’ı destekleyeceğiz” açıklaması heyelan başlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.