Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul: Önlemlerle yüz yüze eğitime başlanabilir

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Kovid-19’dan etkilenme düzeyi düşük alt sınıflarda önlemlerin alınmasıyla birlikte yüz yüze eğitime kademeli bir biçimde başlanabileceğini söyledi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Kovid-19’dan etkilenme düzeyi düşük alt sınıflarda pandemi önlemleriyle birlikte yüz yüze eğitime kademeli bir biçimde başlanabileceğini söyledi. Nejla Kurul, ara tatilde altyapı, maske ve aşı gibi önlemlerin alınabileceğini dile getirdi.

“ÖĞRETMENLER AŞILANMALI”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la yaptıkları görüşmede okulların kademeli bir şekilde açılmasını istediklerini anlatan Kurul, “Kovid-19’dan etkilenme ve bulaştırma düzeyi düşük olan 11 yaş ve altındaki öğrencilerin okulları açılabilir. Ortaokul mekanlarını bu çocuklar için kullanabiliriz. Böylece sınıflardaki öğrenci sayısı yarıya iner. Ayrıca bu kademede görev alacak öğretmenler aşılanmalı. Okullarda mesafe, maske temini, personel ve öğretmen istihdamının hazırlığı yapılsın istedik” dedi.

Bakan Selçuk’un yüz yüze eğitime ilişkin iki gün eğitim, günaşırı eğitim vb. planlamalar yapılabileceği söylemlerini hatırlatan Kurul “Bunun için yerel idarecilerden veli derneklerine, sendikalara kadar katılımcı bir süreç ile karar alınmalı. Öğrenci ve öğretmenler belediyeler tarafından toplu taşımayla okullara götürülebilir” dedi.

Seçmeli derslerde öğrencilerin okul yöneticileri tarafından din derslerine yönlendirilmesi uygulamalarını eleştiren Kurul, “Bu yönde bir telkin laikliğe, bilimsel eğitime ve Anayasa’ya aykırıdır. Öğrenciler yetenekleri, ilgileri ve merakları doğrultusunda herhangi bir baskı olmadan ders seçebilmeli” diye konuştu. Birkan BULUT / Ankara

2486500cookie-checkEğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul: Önlemlerle yüz yüze eğitime başlanabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.