Ekol okul oluyor: Erkan Oğur Müzik Okulu

Suzan Beyazıt ve Sedat Sarıcı / Gümüşlük – Yaratıcılığı, tavrı, duruşu, albümleri, film müzikleri, sayısız eserdeki doğaçlamaları, yaratmış olduğu yeni çalgılar ve virtüözlüğüyle yaşayan en büyük besteci, yorumcu ve saz ustalarımızdan Erkan Oğur, birikimlerini genç nesillere aktarmak üzere Bodrum -Gümüşlük’te bir müzik okulu açıyor. Bugüne kadar tamamen kişisel çabalarla oluşturmaya çalıştığı okulun son hazırlıkları da tamamlanmak üzere.

Kendi icadı perdesiz gitarla kaydettiği “Bir Ömürlük Misafir” albümüyle ülkemiz sınırlarını aşıp müzik tarihinine adını yazdıran Erkan Oğur, tecrübelerini paylaşacağı, makamsal müzikle evrensel armoninin harmanlandığı kendi tarzından emsallerin ve doğaçlama tekniklerinin de derslerinin verileceği okulun heyecanı içinde.

Henüz ilkokulu bitirme aşamasında hocasının “çalmadığı bölgesel enstrüman yok” diye tanımladığı sanatçımız, dünyanın dört bir yanında vermiş olduğu konserlerle birlikte, uluslararası mesleki yayın organlarında hakkında yazılan makalelerle de kıvanç kaynağımız olmuştu.

Bodrum’a bağlı Gümüşlük köyünün eski ilkokulunun restore edilmesiyle yeniden toparlanıp eğitime kavuşacağı tek katlı bina dört ayrı sınıftan oluşuyor. Yıkılmaktan kurtarılıp büyük bir özveri ve titizlikle yeniden canlandırılan bina, pırıl pırıl temizliği ve öğrencilerin verimli ders yapabilmeleri için her türlü temel gereksinimin tepeden tırnağa düşünüldüğü bir yapıya dönüştürülmüş durumda.

Engelli öğrenciler için de gerekli rampalardan, bahçe düzenlemesine bir çok yapısal ayrıntının neredeyse tamamlandığı okul, tarihsel olarak oldukça zengin bir bölgede bulunuyor. Bahçedeki toprak örtünün altında binlerce yıllık mozaik işlemelerin de bulunduğu okulda karatahtaya kadar her türlü anısal ayrıntı, elden geldiğince eski günleri andıracak şekilde korunmaya çalışılmış.

Erkan Oğur’un bütün dünyaya kazandırdığı perdesiz gitar başta olmak üzere, kopuz, bağlama (saz), piyano, keman, klasik gitar dersleriyle birlikte, Türk Müziği Sazları; ney, tambur, ud, klasik kemençe gibi enstrümanlarda workshop ve masterclass’lar planlanıyor. Türk Müzik Sanatı repertuar bilgisi, halk müziği ve makamsal müzik bilgileri, caz armonisi, uygulamalı doğaçlama teknikleri, kulak eğitimi gibi pratik olarak yürütülecek çalışmalar da okulun hedefleri arasında.

Bütün yıl boyunca derslerin yürütüleceği okuluda Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında da profesyonel müzisyenlere yönelik ustalık kursları da planlanıyor.

Yenilikçi yaklaşımlara açık bir eğitim sistemiyle yürütülecek çalışmalarda yaş sınırının olmayacağı gibi, her öğrencinin kendi gelişimini kendisinin değerlendireceği okulda

imtihan benzeri değerlendirmelerden de uzak durulacak.

Albümleriyle, sadece yeni nesile değil, kendi kuşağındaki müzisyenlere de öncülük edip “yön” veren Erkan Oğur’un ekolünü paylaşıma açacağı okulun, önümüzdeki Ağustos veya en geç Eylül ayında derslere başlaması bekleniyor.

2437780cookie-checkEkol okul oluyor: Erkan Oğur Müzik Okulu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.