Ekososyalistler Ukrayna’nın işgalini kınıyor

Ukrayna’da savaş süregiderken katledilen doğa, hayvanlar ve ekosistem neredeyse görmemezlikten geliniyor. Ekososyalistler “Acil Durum” açıklamasında savaşın derhal durdurulmasını  istedi.

Ekososyalistler’in Ukrayna’daki savaşa slişkin “Acil Durum” açıklaması şöyle:

1-Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini şiddetle kınıyoruz ve acı çeken Ukrayna halkı ve Rusya’daki savaş karşıtı protestolarla enternasyonal dayanışmamızı iletiyoruz.

2-NATO’nun gerilimi tırmandırması hem Ukrayna halkı hem de Avrupa halkları için bir felakettir, karşı çıkıyoruz.

3-Modern savaş ve savaş makineleri ezici bir çoğunlukla fosil yakıtlarla çalışır. Biyoçeşitlilik dahil olmak üzere bir bütün olarak çevre üzerindeki etkileri açısından büyük felaketlerdir ve bu savaş aynı zamanda petrol ve gaz fosil yakıtlarına olan bağımlılığı daha da pekiştirmektedir.

EMERGENCY STATEMENT

Ecosocialists condemn invasion of Ukraine

February 27, 2022

Statement of the Steering Committee of the Global Ecosocialist Network

This emergency statement was unanimously adopted by the Steering Committee of the Global Ecosocialist Network on February 27. It will be submitted to our next general membership meeting, on March 13, for discussion and ratification.

Emergency Statement on the War in Ukraine:

  1. We condemn unequivocally the Russian invasion of Ukraine and express our solidarity with the suffering people of Ukraine and antiwar protests in Russia.
  2. We oppose NATO escalation as disastrous for both the people of Ukraine and the people of Europe.
  3. Modern war and modern war machines run overwhelmingly on fossil fuels. They are major carbon emitters and catastrophic in terms of their impact on the environment as a whole including biodiversity and this war also reinforces the danger of continued dependence on oil and gas fossil-fuels.

 

2590850cookie-checkEkososyalistler Ukrayna’nın işgalini kınıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.