El Kaide: 20 bin haçlı öldürüldü

Örgütün bir internet sitesinde yayınlanan bildirisinde, asker cesetlerinin çölde toplu mezarlara gömüldüğü, nehirlere atıldığı veya yakıldığı iddia edilerek, ‘Haçlı ordusunun kayıplarının, bu rakamdan on kat fazla olduğunu söylemekle abartmıyoruz’ denildi.

ABD, Irak’ta 2003 Mart ayından bu yana ölen askerlerinin sayısını 2013 olarak açıklamıştı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon tarafından kongreye sunulan raporda Mart 2003’ten bu yana 15 binden fazla ABD askerinin de yaralandığı kaydedildi.

26 BİN IRAKLI ÖLDÜ

Pentagon’un raporunda 2004 yılının başından bu yana Irak’ta asilerin düzenlediği saldırılarda 26 bin kadar Iraklının öldüğü ya da yaralandığı ve günlük kayıp sayısının da giderek arttığı ifade edildi.

1 Ocak-31 Mart 2004 arasında günlük ölü ya da yaralı sayısı ortalama 26 iken, bu rakamın 29 Ağustos-16 Eylül 2005 arasında 64’e çıktığı belirtilen raporda, saldırıların yaklaşık yüzde 80’inin koalisyon güçlerini hedef aldığı, ancak bu saldırılarda ölen ya da yaralananların yüzde 80’inin Iraklılar olduğu ifade edildi.

Bir haftada düzenlenen saldırıların geçen yılın ilk çeyreğinde 200’ün altında olduğunu bildiren Pentagon, 15 Ekim’deki referandum yaklaştıkça bu rakamın 650’yi aştığını kaydetti.

Rakamların, saldırılara karşılık veren ABD ve müttefik güçlerinin tuttuğu raporlar temelinde çıkarıldığı ifade edildi. Bakanlık, Amerikan güçleri tarafından öldürülen ya da yaralanan Iraklıların sayısını ise açıklamadı.

1117280cookie-checkEl Kaide: 20 bin haçlı öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.