Elektronik atıktan sanat: Wee Man

WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment) adını, Elektronik ve elektrikli araç artıklarından alan heykelin yapımında eski çamaşır, bulaşık makinelerinden, elektronik oyuncaklara, cep telefonlarından bilgisayarlara kadar her türlü elektrikli alet kullanıldı.

Birleşik Krallıklardaki bir tüketicinin yaşamı boyunca kullanıp attığı elektronik artıkların 3 ton civarında olduğu ve bunların çevreye zararı hakkında uyarılması ve yeniden kullanımın teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilen heykel 28 gün Londra’da kaldıktan sonra başka şehirlerde de sergilenecek.

“Artık”lar, içinde yaşadığımız tüketim toplumunda sanatçıların herzaman, farklı açılardan da olsa dikkatini çekmiştir. Marcel Duchamp’ın Pisuvarı, Carl Andre’nin tuğlaları her “şey”in sanat olabileceğine atıfta bulunurken, Tracy Emin’in yatak odası artıkları da, yaşam/sanat arasındaki sınırı tamamen ortadan kaldırmağa çalışmıştır.

Tasarımını Paul Bonomini’nin yaptığı ‘Weee Man’ın ise, çağdaş artıkların, bir tür geleneksel yorumu olduğu söylenebilir.

1104930cookie-checkElektronik atıktan sanat: Wee Man

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.