Şemdinli mağdurları İçişleri’ne dava açtı

Şemdinli’de Umut Kitapevi’nin bombalanmasının etkileri sürerken, saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Zahir Korkmaz’ın eşi Hamide Korkmaz, olayda yaralanan Metin Korkmaz ve bombalı saldırının hedefi olduğu belirtilen Seferi Yılmaz’ın avukatları İçişleri Bakanlığı aleyhine Van İdare Mahkemesi’ne toplam 440 bin YTL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.


Van İdare Mahkemesi’ne dava açan mağdurlar, İçişleri Bakanlığı’nın yaşam hakkına yönelik saldırıda gerekli önleyici faaliyetleri yerine getirmediğini ileri sürerek, 440 bin YTL maddi ve manevi tazminat isteminde bulundu.


Avukatlar, İçişleri Bakanlığı’nın personel alımında, eğitiminde ve denetlenmesinde görevlerini yerine getirmediğini savunarak, saldırıyı gerçekleştiren 2 astsubayın İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı personeli olduğuna işaret etti. Olayın faillerinin, suçlu olduklarının mahkeme kararıyla netleştiğini dile getiren avukatlar, müvekkillerinin saldırıdan doğan zararlarının karşılanması ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.


Şemdinli’deki patlamada hayatını kaybeden Mehmet Zahir Korkmaz’ın eşi Hamide Korkmaz için 250 bin YTL maddi, 50 bin YTL manevi, yaralanan Metin Korkmaz ve bombanın hedefi Seferi Yılmaz için de 20’şer bin YTL maddi ile 50’şer bin YTL manevi olmak üzere toplam 440 bin YTL maddi ve manevi tazminat talebinde bulunuldu.  (ANKA)

1033080cookie-checkŞemdinli mağdurları İçişleri’ne dava açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.