Şemdinli’de hayat normale dönüyor

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, konunun hiçbir tereddüde meydan vermeyecek şekilde bütün yönleriyle araştırıldığını söyledi.


 Konuyla ilgili hazırlık soruşturması yapıldığını belirterek “detaylarını ben bilemem, size de veremem.” diyen Çiçek şöyle konuştu:


“O takdirde usul hükümlerini çiğnemiş oluruz. Ama şuna inanıyoruz, bu noktada da en ufak bir tereddüdümüz yok, hiçbir tereddüde yer verilmeyecek araştırılmaktadır.”


CHP ve Anavatan Partisi, Şemdinli’deki olaylarla ilgili meclis araştırma önergesi verdi, AK Parti ise önergesini bugün (15.11.2005) verecek.


SAĞDUYU ÇAĞRISI


İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da sağduyu çağrısında bulundu. Aksu: “- Provokatörler amaçlarına ulaşamadılar, ulaşamayacaklar. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan sağduyulu, soğukkanlı olalım, tahriklere kapılmayalım. Bu tür provokasyonlara prim vermek, sosyal barışa, toplumsal huzura ve ekonomik gelişmeye vurulan bir darbedir.” dedi.


Ak Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz de, devletin, olaya tüm yönleri ile el koyduğunu kaydetti.


Gündüz, Başbakan Erdoğan’ın (sorumlular bedelini mutlaka ödeyecektir) sözünün herkes için teminat olduğunu belirtti.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Meclis’in konuyu en kısa sürede incelenmesi gerektiğini kaydetti.


Anavatan Partisi Grup Başkan Vekilleri Süleyman Sarıbaş ve Ömer Abuşoğlu tarafından verilen önergede de konunun aydınlığa kavuşturulması isteniyor.


Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar da, Şemdinli’deki olaylar sırasında bir polis memuru tarafından aranması ile ilgili, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Ağar: “Ben hükümetten gerekli bilgi geldiği zaman bir açıklama yapacağım. Sabırla bekliyorum ben ve hükümet halkı da yalnız bırakmaktadır, güvenlik güçlerini de yalnız bırakmaktadır. ” diye konuştu.

1026330cookie-checkŞemdinli’de hayat normale dönüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.