EMEP: ABD üsleri kapatılsın, İsrail ile ticaret durdurulsun

İsrail’in İran’a hava saldırısının ardından savaş karşıtı açıklama yapan EMEP “İsrail Ortadoğu’da gerilimi yükseltiyor, üsler kapatılsın, ticaret durdurulsun” dedi.

İsrail’in İran’a hava saldırısı başlatması üzerine açıklamaya yayımlayan Emek Partisi, “İsrail Ortadoğu’da gerilimi yükseltiyor, üsler kapatılsın, ticaret durdurulsun” dedi.

1 Nisan’da İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğuna saldırı düzenlemesi ve 2’si general 7 kişinin öldürülmesi üzerine İran, 13 Nisan’da İsrail’e bir kişinin yaralandığı hava saldırısı düzenledi. İsrail ise bugün İran’a misilleme yaparak İsfahan’a hava saldırısı düzenledi.

Emek Partisi konuya ilişkin açıklama yayımladı. EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan imzasıyla yayımlanan açıklamada, “İsrail’in Filistin’deki katliamları sürerken bir yandan İran diğer yandan da Lübnan’a yönelik, tahribat oranı düşük tutulmuş saldırıları gerilimin bölgeye yayılmasını, dikkatlerin de Gazze saldırılarından uzaklaştırılmasını amaçlıyor. Öte yandan ‘batılı’ emperyalist devletlerin İsrail’e verdiği desteğin kapsama alanına girmeyen bölge ülkelerine de bir gözdağı” denildi.

İsrail’in gerilimi tetiklediğini belirtilen açıklamada, “Başta ABD olmak üzere nüfuz ve hegemonyasını güçlendirmeye çalışan emperyalistlerin taşeronluğunu yapan Siyonist İsrail devleti gerilimin birikmesini de tetikliyor ve ateşle oynuyor. Hem İran’ın hem de İsrail’in düşük yoğunluklu misillemelerinin bu ülke halklarının kendi devletleriyle olan sorunlarının, örneğin İsrail’de Netanyahu’ya karşı artan istifa seslerinin bastırılmasında da bir işlev gördüğü açık” denildi.

“İSRAİL’İN SALDIRILARI DURMALI, GAZZE’DEN ÇEKİLMELİDİR”

Bölge ve dünya barışını tehlikeye sokan ve neredeyse Ortadoğu’da büyük bir dünya savaşının tohumlarının ekilmesini kışkırtan başta silah tekelleri olmak üzere büyük sermaye ve devletlerinin yayılma ve pazar kavgasının halklara kan, göç ve yıkımdan başka bir şey getirmediği dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Ortadoğu’nun izinli jandarmalığına atanmış İsrail’in saldırıları durmalı, Gazze’den çekilmelidir. Ne var ki bunu sağlayacak olan ne bölgedeki ABD uydusu devletler ne de emperyalistlerdir. Filistin’le dayanışma içinde olan halklardır. Türkiye de İsrail’le ticareti kesmeli, hem Türkiye hem de bölge halkları için bir tehdit ve tehlike olan ABD’nin üsleri kapatılmalı, İsrail’e yönelik yaptırımlar artırılmalıdır. Partimiz bölgede ve ülkede barış için mücadelesini sürdürecek, Filistin halkının haklı davasını desteklemeye devam edecektir.”

2772080cookie-checkEMEP: ABD üsleri kapatılsın, İsrail ile ticaret durdurulsun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.