Emre Yavuz Ankara’da CSO ile buluşacak

Emre Yavuz sezon boyunca İzmir, İstanbul, Bursa ve Adana’da gerçekleştirdiği orkestralı konserlerin ardından şimdi de Ankara’da CSO ile buluşmaya hazırlanıyor…  

Geçen yıl Sergey Rachmaninoff’un solo piyano eserlerini seslendirdiği, hem Türkiye hem de Avrupa ve Amerika’dan birçok değerli müzik eleştirmeni tarafından büyük beğeniyle karşılanan, Wiener Zeitung, Classics Today, Andante, Pizzicato gibi yayınlarda yorumcunun entelektüel vizyonu, icra tekniği, iddialı ve özgün yorumu ve müzisyen kişiliğinden övgüyle bahsedildiği, getirdiği yeni ve kişisel Rachmaninoff yorumuyla çıkışından bir yıl sonra dahi kendinden söz ettirmeye devam eden ilk CD’sini TYXart etiketiyle yayınlayan Bösendorfer sanatçısı Emre Yavuz 25 Mart 2022 Cuma günü saat 20:00’da CSO Ana Salon’da Rengim Gökmen şefliğindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile konser verecek. 2021-2022 konser sezonunda İZDSO, İDSO, BBDSO ve ÇDSO ile gerçekleştirdiği ve M. Ravel, C. Saint-Säens ve S. Rachmaninoff’un piyano konçertolarını seslendirdiği konserlerin ardından bu kez de CSO ile buluşmaya hazırlanan Emre Yavuz, programında J. Brahms’ın 4. Senfonisi’nin de yer aldığı etkinlikte Sergey Rachmaninoff’un Nicolo Paganini’nin Solo Keman için 24 Kapris adlı eserinin son teması üzerine yazdığı ve 1934 yılında İsviçre’de Luzerne Gölü kıyısındaki yazlık evi Villa Senar’da tamamladığı Paganini’nin Bir Teması Üzerine Rapsodi adlı eseriyle dinleyici karşısına çıkacak. Pandemi sebebiyle iki yıldır ertelenmekte olan bu buluşma, seyirci karşısındaki ilk solo performansını 1998 yılında CSO’da, İdil Biret’in solist olarak yer aldığı, Hikmet Şimşek yönetimindeki konserde gerçekleştiren sanatçı için özel anlam taşımakta. 

Emre Yavuz 2013’te Zubin Mehta yönetiminde Tel Aviv’deki yıllık geleneksel Gala Konseri’nde Beethoven’ın 3. Piyano Konçertosu’nu seslendirmiş ve 2015’te 2. Hacettepe Ulusal Piyano Yarışması’nda, 2016’da 15. Viyana Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödüllerini ve Schubert Özel Ödülü’nü, Dortmund’da düzenlenen 13. Uluslararası Schubert Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödülünü kazanmıştı. Yavuz, 2017 yılında Bad Kissingen’de 15.’si düzenlenen Kissingen Piyano Olimpiyatları’nda birincilik ödülüne layık görülmüştü. 

 

2590250cookie-checkEmre Yavuz Ankara’da CSO ile buluşacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.