Enerji tüketimini nasıl düşürebilirsiniz?

Hükümetin yaptığı araştırmalar, hava kirliliğinin yarısının evlerden kaynaklandığını ortaya koydu. Belediye meclis üyesi ve İskan Bakanlığında görevli üyelerden John Bevan, enerji ücretlerindeki  artış nedeniyle Haringey’de oturanları zor günler beklediğini belirtti.


Ancak, halkın yukarıda sayılan basit önlemlerle,  bu zorlukları aşabileceklerini ve ayrıca hava kiriliği konusunda da katkı yapabileceklerini belirtti.


YAŞLILARA ÖZEL HİBE


Haringey Belediyesi, yaşlı ve devlet yardımı alanların ısıtma ve izolasyon konularında binlerce sterline varan özel hibelerden yararlabileceklerini de açıkladı. Bu konuda, 0800 316 2805 numaralı telefonden veya www.haringey.gov.uk/fuel_poverty_grant_assistance ınternet sıtesinden daha ayrıntılı bilgi alınabilir.


Devlet yardımı almayanların da, duvarların izolasyonlarıyla ilgili indirimden yararlanabilecekleri  veya 100 sterlinlik yardımdan faydalanabilecekleri bildirildi. Bu konuda da, 0845 070 5059 telefondan daha ayrıntılı bilgi alınabilir.


____________ kutu içinde kutu ______________


ENERJİDE FATURA DÜŞÜRMENİN 6 YOLU


Haringey Belediyesi’nin verdiği bilgilere göre, tüketiciler, enerji kullanımında yapacakları bazı basit değişikliklerle enerji faturalarını önemli oranda indirmeleri mümkün.


Haringey Belediyesi’nin enerji tasarrufu konusunda  6 önerisi şöyle:
1. Yaklaşık yüzde 33 oranında enerji kaybı duvarlar yoluyla ortaya çıkıyor. Duvarlar arasında yerleştirilecek izolasyonla, enerji faturasında yılda 150 sterline varan bir tasarruf yapabilirsiniz.
2. Tavan arasına  yerleştirelecek 20 santimetre kalınlığında bir izlasyon, evinizin enerji kullanımını yüzde 25 azaltabilir.
3. Evinizde kullandığınız bir elektrik lambasını ‘enerji tasarrufu yapan’la (Energy saving bulbs) değiştirdiğiniz takdirde elektrik harcamalarını yılda 78 sterlin kadar indirebilirsiniz. Bu elektrik lambaları, normal lambalardan 12 kat daha uzun ömürlüdür.
4. 15 yıldan eski şohbenleri, az enerji yakanla değiştirerek, yıllık ısıtma harcamalarınızı yüzde 30 indirebilirsiniz.
5. Termostatınızda yapacağınız bir derecelik ısı indirimiyle yüzde 10 tasarruf yapabilir ve yıllık elektrik faturanızı 100 sterlin azaltabilirsiniz.
6. Elektrikli aletleri ‘stand-by’ pozisyonunda veya şarj aletinde gereksiz yere  bırakmayınız.

818000cookie-checkEnerji tüketimini nasıl düşürebilirsiniz?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.