Erdoğan: Bu casusluk

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Evinin dinlenmesinin casusluk olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, “Mesela benim evimin dinlenmesi. bu casusluktur. Bununla ilgili atılması gereken adımlar atıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na çok gizli kaydıyla dosya gönderildi. Ama bu bile basına servis edildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu’ndan gizli çıktı, savcılıkta sızdı” dedi.

Yargıda yanlış yapanlara Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) müdahale ettiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu:

“Atamaları eleştiriyorlar. 250 bini aşkın polis var. Yanlış yapanlar elbette yer değiştirecek. Zaten yer değiştirmelerin çoğu kendi ili içinde yapıldı. Yargıdaki yanlışlara da HSYK el koydu. Orada da asıl atama listesi sonra gelecek.”

Erdoğan, Adana’da Jandarma’nın MİT TIR’larının durdurmasını, paralel devletin askere sızma çabası olarak değerlendirdi.

Erdoğan, “Askere sızma gayretleri de var. Adana olayı anlamlıdır. Yere yatırma işlemi de öyle. Polis bölgesinde bunu yapamazsınız. Hatalar, eksikler olabilir ama MİT mensubuyum deyince durması lazım. Durmuyorlar. Sandıkları açıyorlar, medyaya gösteriyorlar. İşte bu paralel devletin işbirliğidir” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 30 Mart’tan sonra siyasette yeni bir dönüşüm olabileceğini ifade ederek, “Bu dönüşümün içinde yeni aktörler ortaya çıkabilir” dedi.

Erdoğan, “Bu yerel seçim olduğu için cesaret edemeyebilirler. Ama seçimden sonra 2015 için şu anda birileri hazırlığın içine girip bazı adımlar atabilir. Onun için 30 Mart milat olacak” diye konuştu.

Erdoğan, bu nedenle AK Parti’nin 30 Mart’ta alacağı oy oranının çok büyük bir önem kazandığını da vurguladı.

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızının kendi dönemlerinden Vakıfbank’a girdiğini belirterek, “Hatta arkadaşlar sordular, ben ‘hayırlı olsun’ dedim, şimdi de istifa ediyor, niye istifa ediyor?” diye konuştu.

1409570cookie-checkErdoğan: Bu casusluk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.