Erdoğan: İstifada geç de kaldınız

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın her salı yaptığı grup toplantısında konuştu.

Başbakan şunları söyledi:

“Bu millet kimin hizmet için canla başla çalıştığını, kimin bozmaya çalıştığın çok iyi görüyor. Ekranları başındaki vatandaşlarıma sesleniyorum, beğenirler beğenmezler ama demokrasilerde son sözü millet söyler.

Yargı erki de milletin kararına uymak ve bu kararı içine sindirmek zorundadır. Eğer siyaset yapmak istiyorsanız, cübbelerinizi çıkarın ve bir siyasi partiye girin. Siz rahat durmadınız, hep siyaset yaptınız. Siyasi açıklamaları siz yaptınız. Makamlarınızı ve rütbelerinizi siyaset yapma aracı olarak kullandınız. O makamlara haksızlık ettiğinizi görmek durumundasınız.

HSYK’da istifalar oldu, hayırlısı olsun. Sizin elinizi tutan yok fakat geç de kaldınız. Bunun adı aslında dört dörtlük bir şovdur arkadaşlar. Bu öyle bir çalıştırılmıyoruz falan kuru bahane, 17 Ağustos’a kadar çalıştırılıyordunuz da o tarihten sonra mı bitti? 12 Eylül’de millet kararını verdi ve toplantı yeter sayısı yoktu zaten. Siz değil miydiniz Erzurum’da ani baskınlar yaparak çalışan? Şimdi ne oldu da bizi çalıştırmadılar diyorsunuz? 7 kişinin içerisinde Adalet Bakanı ve müsteşarı mı sizi engelledi, işinize geldiği zaman bunları aştınız. Şimdi vatandaşı nasıl aldatırız diye istifa edildi. Deyin ki bizim Yargıtay’da işimiz var, onun için istifa ediyoruz. Birinin beş günü, birinin birkaç ayı vardı. Biz tavırlarını anlıyoruz, milletimiz bütün ferasetiyle bunları görüyor. Sistem yolundadır ve her geçen gün daha iyiye doğru gidiyoruz.

Yargı siyasallaşıyor diyerek tamamen asılsız bir şekilde milletin zihnini bulandırmak isteyenlerin nasıl milli iradeye karşı hazımsızlık gösterdiklerini gördük. İstifalar hem HSYK seçimlerini etkilemeye yöneliktir hem de Yargıtay ve Danıştay’daki seçimlerdeki bazı hedefler için gerçekleşmiştir. Bu olay milletin evet dediği anayasa değişikliğinin ne kadar isabetli olduğunu göstermiştir.

Suriye’de çok yararlı görüşmeler yapıldı, özellikle Irak konusu da ele alındı. ‘Terörle mücadelede ortak neler yapabiliriz’, bunları aramızda görüştük. Şimdiye kadar 10 milyon dolar nakit, 40 milyon dolar da ayni yardım göndermiş bulunuyoruz. Şu anda 100 milyon Euro da banka hesaplarında toplanmış vaziyette ve bu parayı ayrıca yapacağımız devlet desteğiyle Pakistan’da alt yapı çalışmalarında kullanacağız. Hastane ve okul yapımında özellikle.

Türkiye genelindeki yaklaşık 7 milyon emeklinin inanıyorum ki gözü kulağı şu anda bu salonda. “

1262770cookie-checkErdoğan: İstifada geç de kaldınız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.