Erdoğan’a KKTC’den suç duyurusu

Dün Recep Tayyip Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. 15 avukatın imzasını taşıyan Şikâyet Dilekçesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Posta Dairesi’ne iletilirken, dilekçenin bir kopyası da TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne gönderildi.

15 avukat adına söz alan Avukat Mustafa Şener Lefkoşa Surlariçindeki Posta Dairesi önünde söz konusu 15 avukat adına bir basın açıklaması okudu.
Şener açıklamasınd, KKTC’de yaşayan tüm Kıbrıslı Türklere Erdoğan tarafından hakaret edildiğini ve dolayısı ile kendilerinin şahsına da hakaret edildiğini savunarak, hukukun üstünlüğüne inandıkları için hukuk mücadelesi başlattıklarını kaydetti.

“KIBRIS TÜRKÜNÜN HAYSİYETİ ADINA”

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın söylemlerini onaylayan veya savunan başta Türkiye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış hakkında da yasal işlem başlatılacağı belirten Şener sözlerini şöyle sürdürdü: “Başlatmış olduğumuz bu süreç Kıbrıs Türkünün onuru, şerefi, haysiyeti adınadır. Böylesine toplumsal bir olayda sessiz kalınmasının doğru olmayacağı düşüncesiyle hareket etmekteyiz. Şikâyetimiz Kıbrıs Türklerinin Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bir tepkisi olarak değerlendirilmemesi gerekir. Şikâyetimiz Kıbrıslı Türklere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı Başbakan Erdoğan’a bir tepkidir.”

Şener ayrıca başlatılan girişim adına halkın desteğini istedi.

ŞİKÂYET DİLEKÇESİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan şikâyette “Güney’le birlikte yapıyorlar”, “Beyefendi 10 bin lira alıyor bir de bu eylemi yapıyor utanmadan”, “sen kimsin be adam”, “Ülkemizden beslenenlerin bu yola gitmesi manidardır” sözlerine atıfta bulunularak Erdoğan’ın “Hakaret, Kıbrıs Türkünün manevi yönden onur, şeref ve saygınlığının rencide edilmesi ve Türk halkını kin ve düşmanlığa tahrik etmesi” suçlarını işlediği savunuldu.

Dilekçede ayrıca söz konusu konuşmanın Türkiye halkını, Kıbrıs Türk halkına kin ve düşmanlığa tahrik edici nitelikte olduğu iddia edildi.

1523140cookie-checkErdoğan’a KKTC’den suç duyurusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.