Erdoğan belediye başkan adaylarının bir bölümünü açıklıyor, İstanbul adayı Murat Kurum

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İstanbul’da yapılacak aday tanıtım toplantısında 11 büyükşehir ile 15 il belediyesi için adaylarını açıklaması bekleniyor. Partinin İstanbul adayı Murat Kurum da adaylığı kendisine bildirildikten sonra ekibi ile bir araya geldi ve “16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız” mesajı verdi.

Sosyal medyada yer alan videoda Kurum, “İstanbul’un karmaşasını düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldırmak için yola çıkacağız” diyor.

Haliç Kongre Merkezi’nde seçim sloganları da ilk kez görücüye çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada “Yeniden AK Parti, Yeniden İstanbul” sloganını kullanacaklarını söyledi.

Erdoğan adayları için “Keyfini değil kentini düşünen, bahane üreten değil hizmet üreten adaylarla halkımızın karşısına çıkıyoruz” dedi.

Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı 15 Ocak’ta seçim mitinglerine başlayacaklarını da söyledi

Erdoğan’ın Kurum’u, TOKİ deneyimi ve uzun süre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı uzun süredir yürütüyor olması nedeniyle tercih ettiği kaydediliyor.

1976’da Ankara’da doğan Kurum, 2005-2018 yilları arasında TOKİ’de ve iştiraki Emlak Konut GYO AŞ’de çeşitli görevler üstlenmiş; 10 Temmuz 2018-4 Haziran 2023 tarihleri arası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapmış, 14 Mayıs’ta yapılan genel seçimde AKP İstanbul Milletvekili seçilmişti.

Cumhurbaşkanı, Özel’i hedef aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday tanıtım toplantısında siyaset gündemine dair de açıklamaları oldu.

Suudi Arabistan’daki kupa krizi sonrası yaşanan tartışmalara değinen Erdoğan, 28 Şubat sürecine gönderme de bulundu ve “Yine hayat tarzı, köken, mezhep, inançlar ve semboller üzerinden pis bir oyun oynanmaktadır.” dedi.

Erdoğan, “Milletin Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’le bir sorunu, sıkıntısı, derdi, problemi yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’in de “vesayet gölgesi” altında olduğunu savundu ve “Bu seçimlerle elde edeceğimiz zaferle aynı zamanda Özgür Efendi’yi de özgürleştireceğiz” diye konuştu.

Erdoğan, Can Atalay’ın tahliyesi tartışmalarında da Özel’i hedef aldı ve “Özgür efendi, anayasal düzene muhalefet ederek 18 yıl ceza alan bir teröristi adeta tünel kazarak Meclis’e getirmeye çalışıyor” dedi.

CHP, Can Atalay hakkındaki ikinci hak ihlali kararına da uyulmaması üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında disiplin soruşturması açılmasını ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyelerinin de görevden alınmalarını istemişti.

AKP ve MHP, Cumhur İttifakı’nı 31 Mart yerel seçimlerine de taşıma kararı aldı.

Bu kapsamda iki parti, 30 büyükşehir ve 29 ilde ittifak yapacak. 30 büyükşehrin 28’inde AKP, Manisa ve Mersin’de ise MHP aday çıkaracak.

İttifak yapılacak olan 29 ilden Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bingöl, Bilecik, Burdur, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak’ta MHP aday çıkarmayacak ve AKP adayını destekleyecek.

Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye’de ise AKP, MHP adaylarını destekleyecek.

AKP ve MHP’nin ittifak yapmayarak, kendi adaylarıyla yarışacağı iller ise şöyle:

Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kilis, Kırıkkale, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat.

2747210cookie-checkErdoğan belediye başkan adaylarının bir bölümünü açıklıyor, İstanbul adayı Murat Kurum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.