Esad’ın Erdoğan ile görüşme şartı: “Türk askeri Suriye’den çekilsin”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türk askerinin Suriye’nin kuzeyinden çekilmesini şart koştu.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından Rus medyasına verdiği röportajda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Türk askerlerinin Suriye’den çekilmesi koşuluyla görüşmeye hazır olduğunu bildirdi.

Euronews’in haberine göre Novosti’ye konuşan Esad, Türkiye’nin Şam rejimine muhalif cihatçı gruplara verdiği desteğe atıfta bulundu ve “Ankara’nın terörizme verdiği tüm desteği kesmesi gerektiğini” söyledi. Esad, “Erdoğan’la görüşmenin gerçekleşebileceği tek durum budur” dedi.

Esad’ın dün Putin’le yaptığı görüşme sonrasında açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Peskov, Şam ve Ankara arasındaki ilişkilerin masaya yatırıldığını doğrulamış ve iki ülkenin “barıştırılmasına” yönelik Moskova’nın girişimlerine atıfta bulunmuştu.

Rusya, Türkiye, Suriye ve İranlı diplomatların, bu hafta Moskova’da bir araya gelerek olası bir başkanlık zirvesi öncesinde dışişleri bakanları arasında bir toplantı hazırlığı yapmaları bekleniyor.

2675410cookie-checkEsad’ın Erdoğan ile görüşme şartı: “Türk askeri Suriye’den çekilsin”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.