Eskioğlu “Aşkolsun” dedi…

Troy Hotel’de gerçekleşen etkinliğe dernek üyelerinin yanısıra İTDF Başkanı Şener Sağlam ve çeşitli sivil toplum örgüt temsilcilerinden oluşan kırka yakın konuk katıldı.

BTKD Kitap Kulübü tarafından otuzaltıncısı düzenlenenen etkinliğin bu ayki konuğu Eskioğlu konuklara belgesel romanı Aşkolsun’un yazım süreci ve sonrası hakkında bilgi verdi ve soruları yanıtladı.

BTKD Başkanı Servet Hassan açılış konuşmasında yazara teşekkür ederek, İngiltere Türk toplumu içinden çıkmış değerlerin tanıtımına ve desteklenmesine büyük önem verdiklerini söyledi.

Yazarı tanıtan bir konuşma yapan BTKD Kitap Kulübü Koordinatörü Gönül Cilasun da yazarın düşünce yükünü sırtında taşıyan cesur bir gazeteci olduğunu belirtti. Cilasun, “Faruk Eskioğlu’nun ilk eseri olan ‘Aşkolsun’ merak uyandıran kurgusuyla, derinliği olan ve yaşadığı dönemin siyasetini yansıtan bir romandır. Kısa zaman içinde yazarın ikinci eserini de okuyacağımızı umuyoruz” dedi.

Eskioğlu da kitabın belgesel özelliği ile Londra ve Londra’daki Türkçe konuşan toplumun yaşamına ilişkin ipuçları verdiğini belirterek, “İlk kitabımda hayali karakterler yaratmak yerine çevremdeki karakterlerin yaşamlarından esinlendim. Londra’yı ve toplumun bir kesimini bir aşk kurgusu içinde anlatmaya çalıştım. Bu yanıyla kitabın Londra’yı gezmek ve tanımak isteyenlerin de ilgisini çekeceğini umuyorum” diye konuştu.

Etkinlik yazarın kitapları imzalaması ve resepsiyon ile sona erdi. Eskioğlu’nun köşe yazılarını okumak isteyenler acikgazete.com’u takip edebilirler.

833960cookie-checkEskioğlu “Aşkolsun” dedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.