‘Eskiye oranla AB üyeliğine daha yakınız’

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, ”Avrupa Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve serbest piyasa ekonomisi gibi ortak evrensel değerleri benimsemiş olan Türkiye’nin, Avrupa Birliği’nin bir parçası olduğunu ifade etti. 


Erdoğan, Türkiye’nin cesur adımlar attığını ve kapsamlı reformları hayata geçirdiğini belirterek, gelecek dönemde de bu yolda cesaretle yürümeye devam edileceğini ifade etti. 


Toplumsal yaşamın her alanında standart ve uygulamaların en ileri düzeylere yükseltilmesini hedefleyen reform çabalarının, halkın talep ve beklentileri ile uyum içerisinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: 


”Milletimizin, Türkiye’nin değişimi ve gelişimi yönünde atmakta olduğumuz adımlara verdiği güçlü destek bizim için en büyük güç kaynağıdır. 


Reformlar neticesinde, Türkiye bugün, eskiye oranla Avrupa Birliği üyeliğine daha yakındır. Gerek müktesebatın üstlenilmesi ile ilgili teknik reformlar gerek Kopenhag siyasi kriterlerinin tam olarak hayata geçirilmesini hedefleyen siyasi reformlar, Türkiye’yi her geçen gün daha demokratik, müreffeh ve güçlü kılmaktadır. Elbette, Avrupa Birliği’ne üyelik yolunda attığımız bu adımların karşılığını da görme arzusundayız. Avrupa Birliği’nin taahhütlerine sadık kalmasını ve müzakere sürecinde somut ilerleme sağlanması amacıyla üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz, bu noktada, müzakerelerin siyasi saiklerle engellenmemesi büyük önem taşımaktadır.”

1059400cookie-check‘Eskiye oranla AB üyeliğine daha yakınız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.