Çeteleşme ve şiddet nasıl önlenir?

Londra’daki Türkçe konuşan toplum üyesi gençler arasındaki çeteleşme ve cinayetlere karşı sivil toplum örgütleri de harekete geçti…

18 futbol takımını çatasında toplayan Kürt Türk Futbol Federasyonu (TKFF) geçen pazar günü takımların maç yaptığı Hackney Marsh’da “Şiddete karşı” bir basın toplantısı düzenledi.

Futbolcuların da katıldığı toplantıda TKFF yetkilileri, Türkçe konuşan toplumun gündemindeki çeteleşme ve cinayetlere karşı yetkilileri göreve çağırarak toplumun sporu teşvik etmesini istedi.

Toplumu üzüntüye boğan şiddet olaylarının sosyal boyutunun gözardı edilmemesini isteyen TKFF, sosyal hakların gaspedilmesi, eğitimdeki kesintiler, artan işsizlik ve ailelerin yetersizliğinin gözardı edilmesi gibi sorunların gençleri kimlik bunalımına ittiğini öne sürdü.

TKFF açıklamasında, çetelerin bu gençler için bir tuzak oluşturduğu belirtilerek, “Ölen ve öldüren de bizim toplumumuzun insanları… Gençlerimize sağlıklı bir yaşam ve doğru bir gelecek sunabilmeliyiz…” denildi.

“GÖÇMEN SORUNU”

Day Mer Gençlik de yaptığı açıklamada “Asıl sorulması gereken soru biz gençlerin bu sorunlara karşı neler yapacağıdır… Sorunlarımız diğer yerli ve göçmen gençlerle ortak ise, çözümümüz de ortak olmalıdır. Yaşadığımız sistemin yarattığı bu sorunlarla baş edebilmek ancak ve ancak okullarımızda, semtlerimizde, iş yerlerimizde bizlerin belirli taleplerle diğer yerli ve göçmen genç arkadaşlarımızla birlikte örgütlü mücadelesinden geçiyor.”

Açıklamada şiddete ve çeteleşmeye karşı alınacak önlemler şöyle sıralandı:

– Herkese İş imkanı sağlansın
– Uzun çalışma saatleri ve düşük ücretlere hayır!
– Gençlere yönelik asgari ücret miktarı arttırılsın!
– Daha fazla Gençlik Evleri (Youth Club) kurulsun
– Üniversitede öğrenci harçları kaldırılsın
– Eğitime daha fazla bütçe ayrılsın
– Ortaokullarda eğitim seviyesinin yükseltilmesi için yeterince bütçe sağlansın

FOTOĞRAF: Day Mer Gençlik

825550cookie-checkÇeteleşme ve şiddet nasıl önlenir?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.