Ev sahibinin böylesi görülmedi…

Açtığı dava konusunda Herald Sun’a konuşan ev sahibi Antony Lee, “Kiracı ölmesi benim problemim değil” dedi.

Victorian Civil and Administrative Tribunal’da görülen davayı kazanan Lee, Victoria Kiracılık yasalarının tekrar gözden geçirilmesi tartışmalarını başlattı. Açtığı davada Lee, kiracısının ölmesi nedeniyle en az bir aylık kira gelirinin tazmin edilmesini, 600 dolarlık kira geliri kaybının, 64 yaşında ölen kiracısı Michael James Ward’ın mirasından kesilmesini talep etmişti.

Ölen kiracının mirasına sahip olan kızı Theresa Duggan, babasının ölümünden sonra, cenaze masrafları için 6 bin dolarlık kredi çekmesinin yanı sıra  Traralgon’daki evi temizlemek için de yüzlerce dolar harcadığını söyledi. Duggan, “Evi tertemiz teslim etmemize rağmen yasaya göre ev sahibi tazminat talep edebiliyor” dedi.

Michael James Ward geçen yıl 6 Aralık’ta kalp krizindenm öldü. Öldüğünde 12 aylık kira kontratının dolmasına daha 8 ay vardı. Yasaya göre bir kiracı ölürse, kiracının yakınları ev sahibine kontratın 28 gün içinde sona ereceğine dair ihtar vermesi gerekiyor. Eğer bu süre içinde ev sahibi bir kiracı bulamazsa, ev sahibi gelir kaybını telafi etmek için ölen kiracının mirasından pay almak için başvurabiliyor.

Victoria Kiracılar Birliği’nden Bill Darling, konut krizi nedeniyle 28 günlük ihtar şartının tekrar gözden geçirilmesini istedi. Darling, “ucuz kiralık ev bulmak çok zor 7 ya da 14 günlük ihtar yeter. Evin büyüklüğü, yerine bağlı olmak üzere bu süre içinde kiracı bulmanın sorun olmaması gerekir” dedi.

Antony Lee ise, mahkemeye başvurma fikrini kendisine emlak acentasının verdiğini kaydederek, “Mahkemeden vazgeçmeyi düşünmedim değil, ama siz vazgeçer miydiniz?” diye sordu.

Haberin gazetelerde çıkmasından sonra emlak sektörünün saygınlığına gölge düştüğü kanaatine varan Dandenonglu bir emlak acentası, ev sahibine 600 dolar ödemek zorunda kalan Theresa Duggan’a ödediği parayı geri ödemeyi teklif etti. Dandenong’s Hall and Partners First adlı emlak acentasından Michael Hall, “Bayan Theresa Duggan bu parayı emlak sektöründen bir bağış olarak kabul etsin. Ben de benzer durumlarla karşılaştım. Maalesef bazen emlakçılar ve ev sahipleri nasıl davranacaklarını bilemiyor” dedi.

FOTOĞRAF:  Ev sahibi Antony Lee

1166110cookie-checkEv sahibinin böylesi görülmedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.