Excel’deki ‘Boat Show’a Türk çıkartması

Fuarda Türk kıyılarının ve ünlü yat limanlarının tanıtımını Kemer Marina, Gulet Yatçılık, Port Bordum Yalıkavak Marina, Martı Marina, D-Marin Turgutreis Marina, Budget Sailing, Yat Marina, East Med Marinas&Yatching Network, DHK Yatch, Mets Yatçılık, Ece Marina, Marlin Marina ve Auro Yatçılık gibi firmalar üstleniyor.


Türk firmalarının fuardaki standlarının 729 metre kare büyüklüğünde olduğu kaydedildi. Yaklaşık 150 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen fuar, 14 Ocak gününe kadar açık olacak.


Türkiye’nin Londra Turizm Müşaviri Sermin Özduran, deniz turizminin Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, geçen yıl Türkiye’de turizmin genel olarak düşüş gösterdiğini, ancak deniz turizminin arttığını hatırlattı.


Bunun tanıtımla bağlantılı olduğunu kaydeden Özduran, Türkiye’nin kendisini Boat Show gibi fuarlarda ifade etmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.


Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu da turistlerin artık değişik seyahat alternatifleri aradığını, bunların içinde deniz turizminin önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Türkiye’de deniz turizminin iyi bir gelişme gösterdiğini de belirten Koşu, dünyada deniz turizminin turizm hareketi içindeki payının yüzde 20-25 arasında olduğuna dikkat çekti.


Türkiye’deki deniz turizminin yeterince tanıtılamadığını belirten Koşu, “Örneğin tekne üretiminde bütün dünyada ön sıralarda olduğumuz halde tam bir tanıtım yapabildiğimiz söylenemez. Cruise turizminde İstanbul Kuşadası ve Alanya’nın dışında hala istediğimiz oranda turist çekemiyoruz” dedi.


 

798190cookie-checkExcel’deki ‘Boat Show’a Türk çıkartması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.