FBI suçluların 1/3’ini yakaladı

25 bin firari “Ölü ya da Canlı” olarak aranıyordu. Amerikan tarihinin en büyük firari avı geçen hafta yapıldı. FBI tarafından 50 eyalette, aynı gün ve aynı ânda, eşgüdümlü olarak düzenlenen operasyonlarla, yıllardır aranmakta olan 25 bin suçlu ve sanıktan, 9 bini ele geçirildi.

Clint Eastwood’un klasikleşmiş “İyi, Kötü ve Çirkin” adlı kovboy filmindeki gibi suçlu peşinde koşan FBI ülke çapındaki bu operasyona “Atmaca-2” adını verdi. Hiç ummadıkları bir ânda “aynasızlarca enselenip” hapishanelere geri dönen firariler, neye uğradıklarını şaşırdılar.

Yakalananlar arasında, 1984’den bu yana kaçak olanların sayısı 3 bini buluyordu. Bunların arasındaki en eski kaçak, 1981’de işlediği cinayetten dolayı, aranmaktaydı.
FBI’ın, yerel polis, kasaba Şerif’leri, muhbir vatandaşlar ve güvenlik kuvvetleriyle birlikte tasarladiğı operasyona, şimdi ele geçenlerin sorguları tamamlanır tamamlanmaz devam edileceği duyuruldu.

FBI geride kalan 16 bin firariyi yakalamak kararında olduğunu açıkladı. FBI’ın, ‘yasadan kaçmak olanaksızdır’, sloganıyla giriştiği bu operasyonunda, 1/3 oranında ele geçirme oranı tutturması, bazı polis ve dedektif çevrelerince azımsandı. Buna karşın FBI, Amerikan tarihinde Al Capone gangster dönemlerinden bu yana, en büyük çapta suçlu ve zanlı kovalama işini başarıyla tamamladığı savında bulundu.

Öte yandan, ele geçenler arasında azılı sapık katillerin ve başına ödül konmuş ünlü canilerin bulunduğu, verilen bilgiler arasındaydı. FBI, ihbarda bulunanlara, konulan ödül miktarını yasa gereği ödemek zorunda olacak.

Operasyonlar sırasında kayda değer bir olay yaşanmaması, firarilerin “Canlı” olarak ele geçirilmesi uzmanlar tarafından FBI’ın başarısı olarak dile getirildi.

1127620cookie-checkFBI suçluların 1/3’ini yakaladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.