Federasyon’a yine ‘Sağlam’ başkan

15 derneği bünyesinde barındıran İTDF Genel Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Geçmiş dönem faaliyet raporu ve mali rapor tüm katılımcıların oy birliği ile kabul edildi.


Toplantıya katılan Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli, İTDF’nin çalışmalarını takdirle izlediklerini belirterek, “Bir çok etkinlik ve temaslar sonucu İngiltere Türk toplumu gözle görünür bir konuma gelmiştir. Önümüzdeki dönemde İngiltere Türk toplumunun Federasyon’u ortak noktalarda birleşerek sorunlarını çözebilecekleri bir çatı olarak görmelerini dileriz” diye konuştu.


Başkan Şener Sağlam da şunları söyledi:


“Geçtiğimiz dönemde İTDF olarak Britanya’da yaşayan Türk toplumunun hakettiği saygın konuma erişmesi için büyük çaba sarfettik ve sorunlarımızı çeşitli makamlar nezdinde dile getirdik. Düzenlediğimiz konferans, gösteri ve kampanyalarla milli davalarımızda haklılığımızı dile getiren etkinlikler gerçekleştirdik. Bunun yanısıra soydaşlarımıza yapılan haksız muamelerde onların yanında olduk ve çalışmalarını destekledik.  Anavatanından uzakta, dağınık bir şekilde yaşayan toplumumuzu bir araya getirecek etkinlikler düzenleyerek milli bayramlarımızın coşku içinde kutlanmasına önderlik ettik.  Yeni dönemde yapılacak daha çok işimiz var. Geçmiş dönemde toplumumuza hizmet veren tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyor, İngiltere’de faaliyet gösteren derneklerimizi Federasyon çatısı altında toplanmaya davet ediyorum…”


Divan Kurulu Başkanlığı’nı Murat Metin’in yaptığı Genel Kurul’da gerçekleşen seçim sonucu Yönetim Kurulu’na Sıdıka Deveci (Britanya Türk Kadınları Derneği), Süleyman Bozkuş (Türk Yaşlılar Klubü), Seniha Russell (İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği) ve Hayrettin Aydın (Anadolu Kültür Merkezi) gelirken Uzlaşma Kurulu; Servet Hassan (BTKD), Jale Özer ( İADD),Vehbi Ballıkaya (AKM), Dilek Hussein (TYK) ve Yunus Acar (PD); Denetleme Kurulu ise Murat Metin (AKM), Yilmaz Gaygusuz (PD), Memet Adıgüzel (İADD) ve Hülya Koçu’dan (BTKD) oluştu.


FOTOĞRAF: İTDF Başkanı Şener Saglam

811860cookie-checkFederasyon’a yine ‘Sağlam’ başkan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.