‘Felaket ile flört’

İngiltere’de yayımlananulusal gazeteler manşetlerini hükümetin skandallarına ve Blair’in karşılaştığı sıkıntılara ayırdı. Yeni İşçi Partisi kabinesinin önde gelen üç isminin adının karıştığı skandallar, “kara çarşamba” benzetmesiyle aktarıldı.  


The Times, “Felaket ile flört” başlyıklı haberinde “Dün, İşçi Partisi iktidarının, 1997’den bu yana geçirdiği en karanlık gün oldu. En önemli üç bakanının karşılaştığı siyasal ve kişisel baskılar, Tony Blair hükümetini skandal ve krizlerin içine çekti” diye yazdı.


Gazete 3 bakanın skandallarını şöyle anlattı:


“İçişleri Bakanı Charles Clarke, cezasını çektikten sonra ülkelerine iade edilmesi gereken 1000 kadar yabancı uyruklu suçlunun yanlışlıkla salıverildiğini kabul ettikten sonra, koltuğunu koruma mücadelesi verdi. Başbakan Yardımcısı John Prescott ise, sekreteriyle iki yıl süren bir ilişkisi olduğunu itiraf ettikten sonra, evliliğini kurtarmaya çalışıyordu. Sağlık Bakanı Patricia Hewitt’e gelince; katıldığı bir toplantıda, hemşireler tarafından yuhalanıp, alkışlarla protesto edilince, konuşmasını yarım bırakmak zorunda kaldı. Olaylar Başbakan Tony Blair’in keyfini kaçırırken, parti içinde, gelecek hafta yapılacak yerel seçimlerin sonuçlarına ilişkin kaygıları da derinleştirdi. Times, Başbakan Blair’in yerel seçimlerden sonra kabinede değişikliğe gitmek zorunda kalacağını da ekliyor.”

790460cookie-check‘Felaket ile flört’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.